Сообщение #2372690 Просмотреть на стене →

https://shotam.info/u-kyievi-na-obolonskomu-ostrovi-znayshly-arkheolohichni-pam-iatky-staroslov-ianskykh-chasiv-foto/
У Києві на Оболонському острові під час будівельних робіт виявили археологічні знахідки старослов’янських часів.
Про це повідомила очільниця ГО «Почайна» Аннабелла Моріна.
Зазначається, що на острові знайшли козацьку люльку, лунницю з емаллю (це жіноча прикраса у формі півмісяця) III–VIII століть, кераміку, монети і кулі від мушкетів. Імовірно, на цій території могла розташовуватися переправа.
Вона також повідомила, що попри наполягання співробітників Інституту археології, перед початком забудови Оболонського острова дослідження не проводилися.
Активісти планують якнайшвидше добитися проведення цих досліджень. Адже на острові й досі працює велика будівельна техніка.
Як повідомляє Аннабелла Моріна, 25 квітня науковців на острів не пустили. Пообіцяли, що вони зможуть туди потрапити наступного дня.
Нагадаємо, у Чернігові під час розкопки траншеї водогону по вулиці Любецькій археологи знайшли поховання давньоруської доби.
До того ж у Чернігові археологи також виявили оборонний вал часів Київської Русі.

#історія #VIVAVIVAУКРАЇНА #ностальжі #Черкаси
 
Последние новости
Вячеслав Шевчук: «У Луческу есть большое желание работать. Но не думаю, что он будет консультировать сборную Румынии» Шапаренко та Шовковський — найкращі гравець та тренер 25-го туру УПЛ "Луческу хоче ще попрацювати": Шевчук зустрівся з колишнім тренером "Динамо" і поділився подробицями спільної вечері Николай Шапаренко и Александр Шовковский — лучший игрок и лучший тренер 25-го тура чемпионата Украины Милевский со скандалом вернулся на футбольное поле (ФОТО, ВИДЕО) Хто стане чемпіоном Прем'єр-ліги сезону 2023/24, а які клуби потраплять у топ-4: Циганик виніс вердикт "Динамо" та "Шахтарю" Александр Зубков: «Сейчас «Динамо» выглядит очень мощно» Николай Шапаренко и Александр Шовковский — в числе номинантов на звание лучших в 25-м туре чемпионата Украины Игорь Цыганик: «В случае победы над «Зарей», шансов увидеть потерю очков «Шахтером» вплоть до матча с «Динамо» крайне мало» Матч «Днепр-1» — «Динамо» может быть перенесен из Днепра
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%