Сообщение #2358389 Просмотреть на стене →

Англосакси супер.

А хочете, я розповім про те, як відбувається купівля вживаного авто в Англії?
1. Автомобіль в Англії отримує номерний знак під час першої реєстрації і помирає з ним.
Тобто, при перепродажі авто, номерний знак міняти не потоібно. Що, автоматично, тягне за собою, відсутність МРЕВ ДАІ, коррупційних «прискорювачів» і купи дормоїдів-крахоборів, утримуваних за рахунок податків громадян.
2. Номерний знак несе в собі інформацію: в якій частині якого року і в якому регіоні вперше(і в останнє) автомобіль поставлено на облік.
3. З продавцем можна торгуватися.

Як тільки ви «вдарили по руках», продавець отримує гроші і в паперовому техпаспорті, від руки пише прізвище та імʼя покупця, місце його проживання(реєстрації) та сумму покупки/продажу.
Від техпаспорта відокремлюється відривний талон(стрічечка), куди записується те саме інфо.

ВСЕ! Покупець їде додому, залазить в комп, де,на спеціальному сайті, сплачує податок на купівлю… З ЦЬОГО МОМЕНТУ, в усіх базах даних, автомобіль написаний, як власність нового господаря!
Без «експертів, купи платіжок, поїздок з дому в «спеціальні заклади».
Далі, новий власник сплачує страховку і, вуаля - можна їздити! Любий полісмен, за номером авто бачить: хто власник, чи є техогляд, посвідчення водія, чи є страховка.
Документи можна з собою не возити. Якщо, наприклад, ви тимчасов в Англії і у вас водійське посвідчення іншої коаїни, й, відповідно, його нема в базі англійської поліції, а ви, чомусь, привернули увагу полісменів, то, при відсутності оного, на момент перевірки, вам дадуть ТРИ ДНІ, та адресу участку, куди, протягом цього терміну, ви маєте принести і показати документ)))

А старий власник складає техпаспорт в конверт і відправляє поштою в свій каунсіл(сільраду ггг). А каунсіл нового власника, поштовим листом, надсилає новий техпаспорт новому власнику…

Доречі, автозапчастини і розхідники на авто теж підбираються на спеціалізованих сайтах за номером авто, а не за довжелезним і нікому не зрозумілим VIN-кодом.

Так само й історія автомобіля є в мережі, за номером авто: колі пройшов/не пройшов техогляд, коли і де пофіксили проблему, що не дала пройти техогляд, коли міняли масло, фільтра, колеса… щітки двірників…
І не треба розпитувати прпереднього власника, при купівлі, колі і що потрібно зробити…

А головне - немає отого пост-совкового корумпованого монстра-ненажери, у вигляді всіх служб, які «так вдало реформуються» у нас щороку… що крадуть час і податки громадян, гниючи і розповсюджуючи «рєшалово», «кумовство», «блатату» і безкарність

Нема нікого в Національна поліція України, щоб «замолвіть словєчко» і перемогти гілру, во благо громадян країни?
 
+2
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%