Сообщение #2358202 Просмотреть на стене →

Cy
Volodymyr Omelyan
4m ·
Це почалося з затишної приватної розмови в високому кабінеті в далекому 2020 році.
- ти ж розумний, є хороша вакансія, чудові перспективи і гідне фінансове забезпечення. До речі, ми знаємо, що проти тебе є кримінальне провадження НАБУ. Думаю, Єрмак зможе вирішити це питання. Єдина умова з нашого боку - не критикувати Зеленського і Єрмака.
- вибачте, це звучить дуже спокусливо і я мав би за честь працювати разом із Вами, але я не зможу мовчати, коли мою країну знищують корупціонери і ідіоти.
Через тиждень після моєї відмови у мене зворушливе співпадіння: відбувається обшук ДБР і у той же ж день детектив НАБУ викликав мене на допит у якості свідка, щоб, як пізніше з’ясується, вручити підозру у кримінальному провадженні щодо завдання збитків державі на 30 млн грн через зниження портових тарифів і зборів. Детектив заскочений фактом обшуків у мене ДБР і переносить зустріч на наступний тиждень.
НАБУ включає піар-машину: «Омелян зі злим умислом закрився в кабінеті і підписав злочинний наказ», «збиток державі мін 30 млн грн», «всі були проти, але Омелян ввів усіх в Оман(у)», посадити-розстріляти-конфіскувати!
Ошелешеній громадськості, яка намагається заперечити викривлену економічну логіку, що зменшення податків - це збитки, співробітники прес-служби НАБУ пишуть приватні повідомлення: не смійте його захищати, він порушив закон і все на світі, і до суду очевидно - він злочинець.
Я не знаю, чи має право НАБУ на помилку.
Чи може помилятися САП.
Розповім власне враження від двох справ НАБУ, фігурантом яких я був.
За методами роботи, кваліфікацією і мотивацією - нові антикорупційні органи нічим не відрізняються від інших силових структур. Є сильні і слабкі співробітники, є досягнення і провали. Дуже сподіваюся, що справи не продають, але політичний вплив на керівництво НАБУ і САП - очевидний. І нездатність протидіяти цьому впливу, втручання в незалежність САП і НАБУ призведе до їхньої дискредитації та ліквідації.
Як би не намагалися публічно, але прикладів системної боротьби з глибинною корупцією можна перерахувати на пальцях однієї руки.
Вибачте, але результати 7 років навіть на нквд районного масштабу не тягнуть.
Щодо моєї справи: рішення кінцеве, перегляду не підлягає, я повністю виправданий обома інстанціями ВАКС і Верховним Судом.
Сподіваюся, в НАБУ вистачить мужності публічно вибачитися, а внутрішня перевірка і, незабаром, зовнішній незалежний аудит з’ясують, на виконання чиїх злочинних вказівок детектив займався фабрикацією справи проти мене, а співробітники прес-служби очорнювали моє ім’я.
Вірю, що результати таких перевірок теж будуть публічними.
Реакція на «помилку» - це теж тест на справжність нової структури.
А реформаторів - вітаю!
Це рішення суду започатковує дуже важливу судову практику: за реформи судити не можна!
Сподіваюся, що спаму такого ґатунку у ВАКС зараз поменшає і судді матимуть можливість розглядати виключно справи про топ-корупцію чиновників категорії А.
Звісно, якщо вони будуть…
Але ж заради цього все і створювалося, якщо ми не забули?
 
+4
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%