Сообщение #2357472 Просмотреть на стене →

http://www.footclub.com.ua/news/Turniri/EVRO-2024/306908233/Shlyah-do-Nimechchini-Rezultati-yakih-zbirnih-vajlivi-dlya-Ukraini
#історіясвітовогофутболу #Черкаси #VIVAVIVAУКРАЇНА #вболівальники #ностальжі
23.03.2023
Мицик Юрій Миколайович (Черкаси)
Шлях до Німеччини. Результати яких збірних важливі для України
Ігор СЕМЙОН
Кваліфікаційний етап Євро-2024 – це турнір за участю 53-х збірних країн-учасниць УЄФА (крім Німеччини та країни-терористки), який пройде у форматі групового раунду. Команди поділені на десять груп. У семи з них – по п'ять команд, у трьох з них – по шість команд. На чемпіонат Європи 2024 вийдуть по дві найкращі команди кожної групи.
Загалом це двадцять збірних. Однак команда, – збірна Німеччини, – отримала перепустку на Євро-2024 без кваліфікації як господар турніру. Це 21. А ще три путівки будуть розіграні через плей-офф Ліги націй.

Це альтернативний шлях і для збірної України. Через плей-офф Ліги націй у підсумку на чемпіонат Європи вийдуть по одній збірній з Дивізіонів А, В та С. У кожному Дивізіоні буде свій шлях (команди з одного Дивізіону у плей-офф не перетинатимуться з командами з іншого Дивізіону), сформований з чотирьох збірних. Вони зіграють між собою півфінали, потім – фінал. Переможець кожного плей-офф вийде на Євро-2024.
До плей-офф кожного з Дивізіонів повинні вийти чотири найкращі команди останнього розіграшу Ліги націй у кожному з перших трьох Дивізіонів. Україна була у Дивізіоні В, тож для українських вболівальників найперше цікавий він. Чотири найкращі команди тут – це Ізраїль, Боснія та Герцеговина, Сербія і Шотландія. Далі йдуть Фінляндія та Україна. Тобто, наша збірна – шоста у черзі на чотири місця в плей-офф.
Шанс полягає в тому, що з п'яти команд, які в рейтингу претендентів на плей-офф Ліги націй випереджають Україну, хтось відбереться на Євро-2024 через кваліфікаційну групу. Тобто, потрібно, аби з п'яти збірних (Ізраїль, Боснія та Герцеговина, Сербія, Шотландія та Фінляндія) щонайменше дві посіли у кваліфікації 1-2-е підсумкові місця.
Група А: Іспанія, Шотландія, Норвегія, Грузія, Кіпр.
Група G: Угорщина, Сербія, Чорногорія, Болгарія, Литва.
Група Н: Данія, Фінляндія, Словенія, Казахстан, Північна Ірландія, Сан-Марино.
Група І: Швейцарія, Ізраїль, Румунія, Косово, Білорусь, Андорра.
Група J: Португалія, Боснія і Герцеговина, Ісландія, Люксембург, Словаччина, Ліхтенштейн.

Важливі результати збірних, які виділені жирним. Якщо спрощено, то Україні на руку перемоги Шотландії, Сербії, Ізраїлю, Боснії та Герцеговини, Фінляндії у кожному поєдинку відбору.
Є також можливість потрапити у плей-офф Дивізіону А. Це відбудеться, якщо з п'ятнадцяти команд цього Дивізіону (Нідерланди, Хорватія, Іспанія, Італія, Данія, Португалія, Бельгія, Угорщина, Швейцарія, Польща, Франція, Австрія, Чехія, Англія, Вельс) + з п'яти команд Дивізіону В (Ізраїль, Боснія і Герцеговина, Сербія, Шотландія, Фінляндія) + одна команда з Дивізіону D (Естонія) напряму на Євро-2024 відберуться мінімум 18 збірних. Поки що деталізувати цей варіант змісту немає. Просто пам'ятаємо, що він існує.
Важлива ремарка: перспективи України потрапити в плей-офф відбору Ліги націй не залежать від підсумкового місця в групі класичної кваліфікації. Тобто, вийти туди можна як з третього, так і з п'ятого місця нашої групи.
 
Последние новости
Вячеслав Шевчук: «У Луческу есть большое желание работать. Но не думаю, что он будет консультировать сборную Румынии» Шапаренко та Шовковський — найкращі гравець та тренер 25-го туру УПЛ "Луческу хоче ще попрацювати": Шевчук зустрівся з колишнім тренером "Динамо" і поділився подробицями спільної вечері Николай Шапаренко и Александр Шовковский — лучший игрок и лучший тренер 25-го тура чемпионата Украины Милевский со скандалом вернулся на футбольное поле (ФОТО, ВИДЕО) Хто стане чемпіоном Прем'єр-ліги сезону 2023/24, а які клуби потраплять у топ-4: Циганик виніс вердикт "Динамо" та "Шахтарю" Александр Зубков: «Сейчас «Динамо» выглядит очень мощно» Николай Шапаренко и Александр Шовковский — в числе номинантов на звание лучших в 25-м туре чемпионата Украины Игорь Цыганик: «В случае победы над «Зарей», шансов увидеть потерю очков «Шахтером» вплоть до матча с «Динамо» крайне мало» Матч «Днепр-1» — «Динамо» может быть перенесен из Днепра
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%