Сообщение #2356952 Просмотреть на стене →

Давайте пригадаємо:)
Ех:)
https://dynamo.kiev.ua/blog/296739-vktor-tsigankov-dvadtsyatirchnij-kaptan-z-myam-peremozhtsya
Віктор Циганков - двадцятирічний капітан з ім'ям переможця

Автор::manowar-723 Олдскул-завжди олдскул !(с)
Мицик Юрій Миколайович (Черкаси)
22.03.2018 8:49

"У всякої епохи свої завдання, і їх рішення забезпечує прогрес людства" Генріх Гейне Початок ВІКТОРіанської епохи в "Динамо" Київ? 20 років та 123 дні. В такому юному віці Віктор Циганков вивів команду найтитулованішого клубу нашої країни на матч 24 туру УПЛ проти полтавської "Ворскли". Так хлопець родом з Вінниці став наймолодшим капітаном в історії "Динамо" Київ.
Погодьтеся, це вже голосно і небуденно. У грі з полтавцями півзахисник записав на свій рахунок гол і результативну передачу. Природно, звання найкращого футболіста туру не змусило себе довго чекати...
Трохи раніше, Циганков був визнаний гравцем тижня в Лізі Європи за результатами голосування на офіційному сайті УЄФА. Його гол на "Стадіо Олімпіко" у ворота "Лаціо" сміливо можна назвати справжнім шедевром.
І хоча в Києві на "Олімпійському" засмутити голкіпера "орлів" Віктору не вдалося, але на загальному тлі дій української команди гра Циганкова сподобалася. Загострював, йшов у обіграш, знаходив партнерів, двічі небезпечно пробивав сам.
У новому році статистика хавбека в чемпіонаті України просто вражає. Він регулярно забиває важливі м'ячі, асистує партнерам, і вже в повній мірі веде гру всієї команди. Решта "динамівців" інстинктивно шукає Циганкова на полі передачами, Віктор завоював авторитет. Він лідер і доводить це від матчу до матчу. Не дивно, що головний тренер киян Олександр Хацкевич гідно оцінив прогрес гравця.
"Вітя в першу чергу своєю грою і своїм ставленням заслужив вивести команду на футбольне поле. Він допомагає команді, команда допомагає йому. На сьогоднішній день Вітя заслуговує бути капітаном і заслуговує на місце в основному складі", - говорив Хацкевич.
Безумовно, якийсь феномен Циганкова не можна розглядати окремо від тих процесів, які зараз відбуваються в стані киян. Нинішній сезон приніс "Динамо" чимало потрясінь. Команда Олександра Хацкевича непогано стартувала у внутрішній першості, але потім сталася прикра поразка від "Янг Бойз" у кваліфікації Ліги чемпіонів. Далі - ігровий і частково психологічний спад. До того ж незабаром табір "біло-синіх" залишив справжній лідер колективу і просто найбільш висококласний виконавець у складі - Андрій Ярмоленко. Тоді здавалося, що замінити його в найближчому майбутньому не вдасться...
Стверджувати, що Циганков вже замінив або зможе замінити Ярмоленка незабаром, – досить пишномовно. Зрештою, і саме "Динамо" тепер дещо інше. Той же Ярмоленко починав грати в основі (і, до речі, піддавався жорсткій критиці), коли до столиці України повернувся великий Андрій Шевченко, а поруч грав піковий Артем Мілевський. Виділитися серед таких футболістів дуже непросто, але і підстрахувати юного Андрія було кому. Циганков же, швидше, став ватажком молодої голодної зграї. Пташеням, який першим із гнізда розправив крила і, набравшись сміливості, полетів. Саме за ним повинні слідувати Шапаренко, Бурда, Бесєдін, Алібеков, Русин. Порівнювати Ярмоленка і Циганкова досить складно і не потрібно. Однак паралелей між ними не уникнути все одно. Втім, статистика і, головне, гра 20-річного крайнього хава дарують надію, що в "Динамо" з'явився футболіст калібру і потенціалу не менших, ніж Ярмоленко.
Зараз у київській команді дійсно довіряють молодим українським виконавцям. В якійсь мірі, це вимушений крок в силу відомих обставин. З іншого боку - це можливість для потужного прориву цілої плеяди доморощених гравців. Звичайно, цим шансом треба вміти скористатися. І у Циганкова, слава Богу, поки що виходить відмінно.
Курс Циганкових на Київ А міг Віктор Циганков опинитися в стані головного суперника киян – донецького "Шахтаря". Його навіть запрошували на перегляд, однак батько юного футболіста завжди вболівав за київське "Динамо".
"Нас запрошували на перегляд, який Віктор успішно пройшов. Донецький клуб виявив серйозний інтерес. Але, справа в тому, що я з дитинства вболівав за "Динамо", колись мріяв грати за цю команду, а коли стало ясно, що у Віктора є непогані перспективи, став мріяти, аби він опинився в Києві і досяг того, чого свого часу не зміг досягти я", - зазначав батько Віктора, Віталій.
Пізніше Циганков-молодший сказав, що в Донецьку йому прийшлося не до душі. А от атмосфера і відношення в Києві сподобалися...
Про непересічний талант рудого хлопця говорили ще до того, як Віктор став регулярно підпускатися до основи. Циганков дебютував за основну команду "Динамо" у 18 років, а незабаром забив свій перший гол у Лізі Чемпіонів. Точний удар хавбека приніс киянам нічию у виїзному поєдинку проти турецького "Бешикташа". Про такий дебют в елітному європейському турнірі можна тільки мріяти. Сергій Ребров продовжував давати Циганкову ігровий час, у минулому сезоні він відіграв за киян 20 матчів, проте справді незамінною фігурою стає саме зараз.
Втім, крім вже достатньо чималих досягнень Віктора на полі, симпатію викликають також риси характеру п'ятнадцятого номеру киян (до речі, Циганков народився 15 листопада). Він явно не схильний до зіркової хвороби, ясно викладає думки, скромний. Хіба не такий капітан потрібен новому поколінню "Динамо"?
Нові виклики і деякі побоювання Вже в найближчу п'ятницю в добре знайомій іспанській Марбельї Віктор зможе зіграти за національну збірну України у контрольному матчі проти Саудівської Аравії. Зараз наша збірна вкотре починає із чистого аркуша. Контрольні поєдинки і Ліга націй – прекрасна можливість для Циганкова заявити про себе у футболці національних кольорів. Його ігровий стиль повинен підійти під реалізацію тактичних задумів тренерського штабу на чолі з Андрієм Шевченком. Хто знає, можливо і гостра нестача ігрової практики у Євгена Коноплянки у "Шальке" перестане так сильно турбувати Андрія Миколайовича...
У Віктора Циганкова є все, щоб рости далі і давати результат вже зараз. З однією поправкою - потрібно уникати травм. На жаль, Віктор є достатньо травматичним футболістом. Тому на тренерський та медичний штаб київського "Динамо" лягає подвійна відповідальність. Адже "капітан" повинен бути в строю завжди.
За матеріалами https://www.ua-football.com/ua/ukrainian/high/1521639513-viktor-cigankov-dvadcyatirichniy-kapitan-z--peimyamremozhcya.html

#історія #Черкаси #вболівальники #Динамо #ностальжі #VIVAVIVAУКРАЇНА
21.03.2023
Мицик Юрій Миколайович (Черкаси)
 
Последние новости
"Він в будь який момент може підставити": Олексiй Михайличенко розповів, чому Родрігеса вигнали з "Динамо" Дмитро МИХАЙЛЕНКО: "Ментально Пономаренко готовий грати в основі "Динамо". Шовковський розуміє його потенціал і дасть йому шанс" Дмитро МИХАЙЛЕНКО: "Крістіан Шевченко швидкий, вибуховий навіть часом. Індивідуальна майстерність в нього також присутня" Сергей Серебренников: «Ребров на данный момент лучший тренер Украины» "Динамо" - в топ-10 світового рейтингу за підписанням молодих гравців в останні 5 сезонів Джерело: "Х'юстон Динамо" запропонував $3 млн за форварда "Шахтаря" Бомбардири збірної України: Яремчук упритул наблизився до Реброва Мирон МАРКЕВИЧ: "Яремчук — більш різноплановий нападник, ніж Довбик" Виктор Цыганков: «Эта победа — для вас, наших бойцов, которые за нас воюют. Герои не мы, герои — вы!» Юрий Шелепницкий: «Этот проход и удар на исполнение — фишка Цыганкова!»
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%