Сообщение #2344895 Просмотреть на стене →

Фінни спростовують слова своєї прем'єр-міністерки щодо можливості передачі винищувачів Україні Їм самим ще довго будуть потрібні поки не отримають від США F-35
Обіцяти одне або припускати можливість вдалині від рідної країни,а на ділі... Отака ..,малята +с)
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009447317.html
https://yle.fi/a/74-20021935
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/puolustusministeri-kaikkonen-marinin-hornet-lausunnoista-mtv-lle-lahivuodet-tarvitsemme-horneteja-ihan-oman-maamme-turvana/8651768#gs.s8esmo
#світовіЗМІ #історія #Черкаси #VIVAVIVAУКРАЇНА #Міжнароднеправопринципитазастосування
11.03.2023
Мицик Юрій Миколайович (Черкаси)
Заява Марін про винищувачі для України стала сюрпризом для влади та армії Фінляндії
Керівництво Фінляндії стверджує, що не обговорювало можливе передання Україні винищувачів Hornet - таку можливість допустила фінська прем’єр-міністерка Санна Марін під час візиту до Києва в п’ятницю.
Про це повідомляє "Європейська правда".
Зокрема командувач військово-повітряних сил Фінляндії генерал-майор Юха-Пекка Керенен в коментарі для газети Helsingin Sanomat заявив, що Сили оборони країні не обговорювали можливе надання Україні винищувачів.
Керенен пояснив, що фінські Сили оборони не можуть дозволити собі відмовитися від Hornet доти, доки не отримають взамін винищувачі F-35. Крім того, організація оперативної підготовки таких винищувачів буде складним завданням.
Прем’єрка Фінляндії у Києві: Росія має відповісти за свої злочини
Те ж у коментарі фінському агентству STT заявив і президент країни Сауле Нііністьо: "Ні з цим із цього питання обговорення не велось".
А міністр оборони Фінляндії Антті Кайкконен заявив каналу MTV Uutiset, що не знав про наміри Марін обговорити питання про винищувачі, які Фінляндія, за його словами, потребуватиме ще багато років.
Як повідомлялось, прем’єрка Фінляндії Санна Марін у п’ятницю під час візиту до Києва зазначила, що Фінляндія могла би поруч з іншими союзниками розглянути надання Україні винищувачів.
Наскільки відомо з відкритих джерел, зараз у Повітряних сил Фінляндії - 55 винищувачів F/A-18 Hornet і біля двадцяти тренувальних моделей, є також старіші тренувальні моделі британських Hawk. Фінляндія на заміну замовила у США 64 новітніх винищувачів F-35, їх мають поставити до 2026 року.
Серед західних винищувачів, як відомо, Україна найбільш орієнтується на F-16. Детально на цю тему - у статті Допомога найвищого рівня: на які військові літаки може розраховувати Україна.
 
Последние новости
«Динамо» не собирается рассматривать предложения по трансферу Волошина Миколенко стал худшим по оценкам полевым игроком «Эвертона» в катастрофическом матче с «Челси» Николай Несенюк: «Надеждам немного мешает воспоминание о Кутаиси, где «Динамо» нелепо потеряло заслуженный чемпионский титул» Владимир Бражко и Александр Шовковский — среди номинантов на звание лучшего игрока и лучшего тренера 24-го тура УПЛ "Минай" - "Динамо": бомбардирські розклади "Динамо" – ПСЖ – 3:0. 15 років виходу до півфіналу Кубка УЄФА Не лише Луческу. ЗМІ назвали тренерів, які можуть очолити "Бешикташ" Олександр Шандор – арбітр матчу між "Минаєм" та "Динамо" "Він скористався шансом". Названо ексгравця "Динамо", який став прикладом правильного ставлення до українських футболістів Константин Вивчаренко: «Самое интересное в борьбе за чемпионство — впереди»
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%