Сообщение #2313030 Просмотреть на стене →

Давно пора !
https://www.eurointegration.com.ua/news/2022/12/26/7153156/
#історія #Америкасьогодні #VIVAVIVAУКРАЇНА
Україна обговорює зі США визнання Росії державою-агресором – посол
Пані посол України у Сполучених Штатах Оксана Маркарова заявила, що дипломатичний корпус у 2023 році буде зосереджений на тому, щоб американський Конгрес визначив правильний статус для Росії.
Про це, як передає "Європейська правда", Маркарова сказала в інтерв’ю "Суспільному".
Пані посол нагадала, що в США на законодавчому рівні закріплене поняття країни-спонсора тероризму, яке наразі присвоєне чотирьом країнам – Ірану, Кубі, Північній Кореї та Сирії.
За її словами, Україна тривалий час вела переговори з партнерами про те, що Росію необхідно додати в список держав-спонсорів тероризму, щоб "її називали правильно і щоб включились обмеження, що дозволять ще більше ізолювати РФ". Водночас у Києві розуміють, "що вона (Росія) – не спонсор тероризму".
"Цей статус колись був придуманий саме для країн, які надають допомогу терористичним організаціям на їхній чи іншій території. А Росія сама терорист. Тобто це країна, у якої регулярна армія, уряд, президент, так би мовити, обраний. Вони всі військові злочинці. Вони всі займаються агресією і тероризмом. Тому одне питання- це як ми назвемо, так би мовити, Росію, інше питання – що за цією назвою стоятиме", – пояснила Маркарова.
Європарламент визнав Росію державою-спонсором тероризму
За словами пані посла, один із альтернативних варіантів, який обговорювався між Україною та США, передбачає визначення нової категорії для Росії - наприклад країна-агресор, країна-терорист чи країна-агресор, яка здійснює терористичні акти щодо цивільного населення – та ухвалення відповідного закону в Конгресі.
"Для нас це пріоритет, бо ми хочемо, по-перше, назвати правильно і надати оцінку законодавче і політично, а друге і найголовніше – це що ж буде в суті цих обмежень. І ми вважаємо, що мають бути максимальні обмеження, як під кутом зору законодавчого забезпечення, санкцій, обмежень, контролю експортних, які не дозволять Росії продовжувати вести цю війну. Це ще все в роботі. Це ключовий пріоритет на 2023 рік", – наголосила вона.
Раніше ЗМІ повідомляли про роботу в Конгресі США над швидким внесенням законопроєкту, який засудить Росію як державу-агресора, але про визнання РФ спонсором тероризму не йдеться. Таке визнання надасть президенту США нові санкційні повноваження щодо російських чиновників.
Визнання Росії державою-спонсором тероризму призвело б до міжнародної ізоляції Москви та змусило б США накладати додаткові обмеження на країни, які взаємодіють з Кремлем. Адміністрація Байдена раніше відкинула ці вимоги, заявивши, що це зв'язало б руки США у взаємодії з Росією в цілому і заблокувало б будь-які дипломатичні зусилля, спрямовані на припинення війни Росії проти України.
 
Последние новости
«Динамо» не собирается рассматривать предложения по трансферу Волошина Миколенко стал худшим по оценкам полевым игроком «Эвертона» в катастрофическом матче с «Челси» Николай Несенюк: «Надеждам немного мешает воспоминание о Кутаиси, где «Динамо» нелепо потеряло заслуженный чемпионский титул» Владимир Бражко и Александр Шовковский — среди номинантов на звание лучшего игрока и лучшего тренера 24-го тура УПЛ "Минай" - "Динамо": бомбардирські розклади "Динамо" – ПСЖ – 3:0. 15 років виходу до півфіналу Кубка УЄФА Не лише Луческу. ЗМІ назвали тренерів, які можуть очолити "Бешикташ" Олександр Шандор – арбітр матчу між "Минаєм" та "Динамо" "Він скористався шансом". Названо ексгравця "Динамо", який став прикладом правильного ставлення до українських футболістів Константин Вивчаренко: «Самое интересное в борьбе за чемпионство — впереди»
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%