Сообщение #2296399 Просмотреть на стене →

US studying how to modify powerful armed drone as Ukrainian demand grows
By Alex Marquardt, CNN
Updated 3:57 PM EST, Mon November 14,
США вивчають, як модифікувати потужний озброєний безпілотник, оскільки український попит зростає
https://edition.cnn.com/2022/11/14/politics/us-ukraine-military-drones-gray-eagle/index.html
#історія #світовіЗМІ #Америкасьогодні #Черкаси #VIVAVIVAУКРАЇНА

Кріс Юнг/NurPhoto/Getty Images
Вашингтон
CNN

Оскільки російські війська відступили на півдні України , адміністрація Байдена оголосила про низку нових пакетів військової допомоги для України, але всім бракувало частини зброї, яку українська армія давно шукала: багатоцільового безпілотника Gray Eagle, озброєного Hellfire. ракети.

За словами двох чиновників, США розглядають модифікації, які можна внести в смертоносний дрон. Зміни, які зроблять потенційну втрату будь-яких – з їхньою чутливою бортовою технологією – меншою небезпекою та, можливо, підвищать ймовірність того, що Україна їх отримає.
«Існують конкретні та дуже технічні налаштування та стерилізація, які можуть бути зроблені для них, що може зробити це можливим у найближчій перспективі», — сказав представник Конгресу. «Але ці речі потребують часу і є досить складними».

Офіційний представник США підтвердив, що армія очолює зусилля з вивчення того, які зміни можливі в безпілотнику, виготовленому компанією General Atomics і названому в армії як MQ-1C.
«Коли ви говорите про безпілотники, це приблизно все, що ви можете отримати», — каже Сет Джонс, директор Програми міжнародної безпеки в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень. «Це справді складні дрони».
ВАШИНГТОН, Округ Колумбія – 27 ЖОВТНЯ: Директор ЦРУ Вільям Бернс дає свідчення під час слухань у Комітеті з розвідки Палати представників на Капітолійському пагорбі 27 жовтня 2021 року у Вашингтоні, округ Колумбія. Комітет провів слухання щодо різноманітності та залучення до розвідувального співтовариства. (Фото Дрю Ангерера/Getty Images)
Директор ЦРУ Білл Бернс зустрівся з російським колегою в понеділок
Однак без будь-яких змін "Сірий орел", який може нести чотири ракети Hellfire і літати на висоті 25 000 футів протягом майже 30 годин, ймовірно, не буде в майбутніх списках військової допомоги, виділеної Україні
«Досі існує реальний інтерес у наданні цієї конкретної системи, за умови, що ми зможемо внести необхідні модифікації, і вони все ще будуть корисні Україні на полі бою», — сказав американський чиновник.
Дискусії щодо «Сірого орла» тривають, і це не було виключено або офіційно заперечено Україні, сказав американський і український чиновник. Раніше The Wall Street Journal повідомляв , що Пентагон відхилив запит України.
Детальніше за посиланням

15.11.2022
Мицик Юрій Миколайович (Чеокаси)
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%