Сообщение #2284973 Просмотреть на стене →

Володимир Зеленський вперше підтвердив, що ЧФ атакований українськими човнами-камікадзе. Варто розповісти й інші важливі подробиці

🫵 Атака на кораблі ЧФ 29 жовтня - не перша водна операція України з використанням човнів-камікадзе. Попередня відбулася в середині вересня і завершилася невдачею. Та причина - не в рівневі підготовки спецоперації, а в еклектичному рішенні одного американського мільярдера:

👉 17 вересня 2022 року власник знаменитого бренду Starlink Ілон Маск пише дивний твіт: «Starlink призначений лише для мирного використання». На той час уже добра половина українського війська давнісінько «присіла» на ці девайси, - від коригування вогню і до бойового злагодження, - тому ніхто з українських силовиків і оком не повів на меседж мільярдера. Ну мало що заможна людина надумала писати…

👉 21 вересня цього ж року біля берегів Криму росіяни виявили декілька некерованих дронів-камікадзе. Один з них викинуло на беріг, інший «бовтався» в акваторії Чорного моря. Точнісінько такі самі, що були задіяні в атаці 29 жовтня.

👉 Твіт Маска (як виявилося пізніше) був попередженням, і коли українські дрони «пішли» на «братів» з ЧФ, у Криму «погасли» усі супутники Starlink… через які, власне, і здійснювалося управління катерами.

Схоже, що після того Дядько Сем провів з Ілоном виховну бесіду, і жовтнева операція пройшла успішно.

🫵 Що таке «морський човен-камікадзе»:

👉 Водним безпілотником може бути звичайний катер, який має двигун, систему наведення та бойову частину у вигляді вибухівки.

👉 Хоча Росія і звинуватила Британію в атаці 29 жовтня, експерти вказують, що Україна провела її за допомогою власних розробок: наша держава має необхідні технології для проектування відповідних морських апаратів та створює прототипи вже понад 5 років.

👉 У мережу навіть потрапило фото човна-дрона, ймовірно такого ж, що брав участь в атаці на севастопольську бухту. Такий дрон за потужністю як одна ракета HIMARS, має безшумні двигуни та зв'язок Starlink. Потопити великий корабель така штука не зможе, але вивести його з ладу на певний термін – легко.

👉 Офіційно подібні дрони для військових цілей розробляють лише декілька держав – США, Британія, Туреччина. Однак, про бойове застосування саме ударних дронів не заявляла жодна країна. Щобільше, держави неохоче визнають навіть сам факт існування таких девайсів.

☝Україна стала першою, хто використав морські ударні дрони для атаки на військові цілі в умовах війни. І цей досвід вивчатимуть всі держави світу.

П.С. Цей пост не про «зраду» Маска, а про крутизну українських спецслужб. А американський мільярдер, водночас з помилками, робить і чимало корисного для України. Сприймаймо його таким, яким він є.

«Орестократія».
 
Последние новости
Леонид Буряк: «Цыганик и еще кое-кто, слыша звон, пишут всякую гадость. У меня никаких конфликтов с Шевченко никогда не было» "За "Динамо" та за Україну". Сьогодні виповнилося 6 років легендарному святкуванню Віди та Вукоєвича після перемоги над Росією "Динамо" вирушило на тренувальний збір до Австрії з двома новачками та юним талантом з U-19 Богдан Шуст: «В прошлой эпохе Шмейхель и Шовковский выглядели прекрасно, но футбол меняется, вратари — тоже» «Ты, Тёма, что-то не в ту сторону уже ползёшь, с головой у тебя действительно непорядок», — Алиев обратился к Милевскому (ВИДЕО) «Динамо» отправилось на тренировочный сбор в Австрию (СПИСОК ИГРОКОВ) Колишня зірка "Динамо" і збірної України гратиме за новачка другої ліги? В клубі розставили всі крапки у питанні Григорий Суркис поздравил Михаила Михайлова с 65-летним юбилеем Мірча ЛУЧЕСКУ: "Сліди, які я залишив, досі видно в турецькій збірній. Я дуже пишаюся цим" «Црвена Звезда» может перехватить Герреро у «Динамо»
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%