Сообщение #2283965 Просмотреть на стене →

https://www.ft.com/content/fd2c7271-60a5-49f2-8168-cf24a923e936

Масаширо Окафуджі, гендир торговельного конгломерату Itochu, заявив, що Японія не виживе без поставок російського газу та нафти, тому що економіка Японії критично від них залежить.

Itochu один із великих т.зв. "торговельних домів" Японії - сьоґо шьоша, які створили японське економічне диво після Другої світової та мають визначальний вплив на її економіку. Окафуджі один із найвідоміших японських бізнесменів, який славиться своєю харизмою та агресивним підходом до ведення бізнесу.

Пан Окафуджі також критикує тиск на компанії чинити рішення, продиктовані геополітичними мотивами всупереч їхнім інтересам і політику friendshoring - будування ланцюгів постачання тільки серед політичних союзників. На його думку це призведе до зменшення інвестицій, що негативно вплине на конкуренцію та інновації і зашкодить глобальній економіці.

Японія приєдналась до західних санкцій, але не вийшла з енергетичних проектів у росії, тому що критично залежить від постачань звідти, що складають 9% від загального споживання скрапленого газу та 4% нафти.

Японський уряд разом з Itochu та індійською державною компанією залишаються інвесторами проекту Сахалін-1


Пан Окафуджі зазначив, що росія має засоби продовжити постачання енергоресурсів до Індії та Китаю навіть після виключення з західних ринків.

У 2020 році інвестфонд Воррена Баффета придбав 5% у п'яти найбільших сьоґо шьоша Японії і відтоді вони значною мірою акцентували свій бізнес на фінансових та стартапних інвестиціях. Itochu також володіє значними долями в продовольчих конгломератах CITIC (Китай) та Dole plc (Ірландія, основний бізнес у США) і за твердженням Окафуджі глобальна економічна невизначеність призводить до дуже обережливого підходу інвестування в Китай та США. Щодо критики інвестування в Китай, Окафуджі сказав, що інвестує в державні компанії, тому ризики значно менші, а вони виконують місію зменшення розриву між багатими та бідними, вкладаються в процвітання китайського народу.
 
Последние новости
"Це кінь". Сабо пригадав гру легендарного капітана "Динамо" та збірної України Разван Рац: «В тот момент мне захотелось взять микрофон и ударить им Луческу по голове» (ВИДЕО) Илья Забарный: «Понимаем, каких результатов хотим достичь на Евро-2024» Усі викликані гравці "Динамо" - в обоймі. Стала відома заявка збірної України на товариський матч з Молдовою Головний тренер "Оболоні" назвав перемогу над "Динамо" у Кубку України переломним моментом для команди у психологічному плані Герреро — не единственная опция для «Динамо». Клуб рассматривает и другие варианты 10 июня. Сегодня родились... Вивчаренко — 22 Роман Яремчук: «Сборная Бельгии — одна из лучших команд в мире» "Однозначно Шовковський". Наставника "Динамо" назвали найкращим воротарем в історії збірної України "Я не розумію, чому його досі ніхто не купив". Хавбеку "Динамо" пророкують яскраве майбутнє у Європі
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%