Сообщение #2281429 Просмотреть на стене →

Франція про санкції можливі щодо Ірану та не тільки
Déclaration à la presse de Catherine Colonna à sa sortie du Conseil Affaires étrangères (17 octobre 2022)
https://www.diplomatie.gouv.fr/fr/dossiers-pays/ukraine/evenements/article/declaration-a-la-presse-de-catherine-colonna-a-sa-sortie-du-conseil-affaires
#VIVAVIVAУКРАЇНА #сторія #світовіЗМІ #раша #Міжнароднеправопринципитазастосування
Прес-заява Кетрін Колонна про вихід із Ради закордонних справ (17 жовтня 2022 р.)
Вступне слово Катрін Колонна, міністра Європи та закордонних справ
рішення про проведення навчальної операції для українських військових на території Європи. Свою участь візьме Франція: про це вже повідомлено. А потім зі збільшенням того, що ми називаємо Європейським фондом миру, щоб допомогти Україні придбати обладнання та захистити себе. Ми не є співучасниками війни, ми не воюємо: ми допомагаємо державі, яка зазнала нападу, – Україні – захищатися, як це є її законним правом згідно зі Статутом ООН. Отже, в основному для України. Я не буду повертатися до заяв, зроблених Президентом Республіки та переданих моїм колегою, міністром збройних сил, щодо того, що Франція зробить на додаток до того, що вона вже зробила, щоб допомогти Україні у військовому плані. гуманітарний та економічний рівень.

Ми також говорили про Китай. Це питання, яке піднімуть на Європейській раді наші лідери в четвер і п’ятницю, з роздумами на основі документа комітету, який чітко відображає баланс, в якому ми хочемо бути, тобто співпрацювати з Китаєм. там, де це можливо, це можливо і необхідно з певної кількості питань, таких як клімат або чому б не мати справу з боргом, біорізноманіттям чи іншими темами. Але нам потрібно більше усвідомлювати, що Китай утверджує свою могутність у спосіб, який зараз досить далекий від його звичайної прихильності до стабільності. Скажіть йому, зберігаючи добрі стосунки та роблячи ряд домовленостей для себе, більше розмовляйте з нашими партнерами в Індо-Тихоокеанському регіоні, пропонувати їм альтернативи та захищати наші цінності, тому що універсалізм прав людини є частиною наших цінностей. І тому ми не повинні відмовлятися від цього питання.
Ми також обговорили ситуацію в Буркіні. Я відзначив одностайне засудження насильницьких актів, скоєних проти посольства Франції та французьких інститутів.
А потім ми говорили про інші ситуації в більш позитивному реєстрі, щоб привітати рішення про відкриття місії Європейського Союзу з вірменської сторони після принципової угоди, яка була укладена між президентом Азербайджану, прем’єр-міністром Вірменії, президентом Республіки та Президент Європейської Ради. Це головне, є ще багато інших предметів».
Питання відповіді
Питання (AFP): Ваш український колега, який був у своєму бункері під час атаки на Київ, вимагав санкцій з боку Євросоюзу та санкцій проти Ірану, саме за постачання обладнання та безпілотників. Чи обговорювалась тема? Це щось дозріває?

Кетрін КОЛОНА: «Була порушена тема можливих додаткових санкцій проти Росії, якщо вона продовжуватиме стрімголов поспішати, але певна кількість колег і міністрів справді бажали, щоб ми поглибили роботу, щоб розглянути іранські безпілотники, які, здається, використовуються Росія в Україні. Можливо, це порушення резолюцій ООН, тому Іран, можливо, накладає на вас низку санкцій. У результаті нам доведеться продовжувати над цим працювати, але про це згадувалося.

Запитання (Agence Europe): Щодо України, країни Балтії закликають створити спеціальний трибунал для розгляду злочину агресії проти України з боку Росії. Ви за такий трибунал?

Катрін КОЛОНА: «Я вже висловлювалася з цього приводу разом зі своїм українським колегою, до того ж в ООН, у Нью-Йорку. Ми не хочемо, щоб була безкарність, і Франція допомагає і українському правосуддю, і Міжнародному кримінальному суду, які є два існуючі інструменти в міжнародному правопорядку, які ми маємо в своєму розпорядженні, щоб притягнути до відповідальності осіб, відповідальних за військові злочини і, можливо, злочини проти людяності. якщо він був створений у законний спосіб, щоб ці можливі розслідування та рішення поважалися.але сьогодні ми підтримуємо і ми повинні підтримувати інструменти в існуючому правопорядку, які дозволяють нам - які дозволяють МКС зокрема - звинувачувати винних у злочинах, включаючи - про що ми не повинні забувати - просування вгору по ланцюжку відповідальності.

Питання щодо ситуації в Лівані

Кетрін КОЛОНА: "Ліван є однією з тем порядку денного. Ви знаєте, що я була там цього тижня. Я була там у п'ятницю, і всі мої колеги згадали про важливість дотримання конституційного календаря. Тобто забезпечити, щоб Ліванські лідери, які вміють об’єднуватися, коли це необхідно, об’єднуються, щоб призначити президента після закінчення терміну повноважень президента Ауна, тобто після 31 жовтня. Але не пізно після 31 жовтня, тому що нам потрібна стабільність у Лівані, і нам також доведеться нести провести важливі економічні та фінансові реформи, щоб країна могла завершити угоду з МВФ і мати кращу економічну ситуацію, ніж сьогодні, яка, як ви знаєте, є серйозною.
Дуже дякую."

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3595289-francia-poperedila-iran-pro-mozlivi-sankcii-za-vikoristanna-rf-droniv-shahed-v-ukraini.html
18.10 2022
Мицик Юрій Миколайович (Черкаси)
#Черкаси
 
Последние новости
Вячеслав Шевчук: «У Луческу есть большое желание работать. Но не думаю, что он будет консультировать сборную Румынии» Шапаренко та Шовковський — найкращі гравець та тренер 25-го туру УПЛ "Луческу хоче ще попрацювати": Шевчук зустрівся з колишнім тренером "Динамо" і поділився подробицями спільної вечері Николай Шапаренко и Александр Шовковский — лучший игрок и лучший тренер 25-го тура чемпионата Украины Милевский со скандалом вернулся на футбольное поле (ФОТО, ВИДЕО) Хто стане чемпіоном Прем'єр-ліги сезону 2023/24, а які клуби потраплять у топ-4: Циганик виніс вердикт "Динамо" та "Шахтарю" Александр Зубков: «Сейчас «Динамо» выглядит очень мощно» Николай Шапаренко и Александр Шовковский — в числе номинантов на звание лучших в 25-м туре чемпионата Украины Игорь Цыганик: «В случае победы над «Зарей», шансов увидеть потерю очков «Шахтером» вплоть до матча с «Динамо» крайне мало» Матч «Днепр-1» — «Динамо» может быть перенесен из Днепра
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%