Сообщение #2266360 Просмотреть на стене →

В Італії пройшли парламентські вибори, які виграла крайньо-права коаліція, яку очолює Джорджія Мелоні та її партія Fratelli d'Italia. В коаліцію також входять League Матео Сальвіні та Forza Italia Сільвіо Берлусконі. Саме ця група нещодавно звалила з політичого Олімпу Маріо Драгі.

Найбільш ймовірно, що саме Мелоні стане не тільки першою жінкою – Прем`єром Італії, але й очолить перший радикально націоналістський уряд з часів фашистського режиму Мусоліні.

Нічого доброго це для Європи не принесе, на жаль… Я люблю Італію, але країна йде в неправильному напрямку, особливо в період, коли в світі розростається нова боргова криза (борг Італії 150% ВВП)…

Додам, що в парламенті Франції на виборах в цьому році отримала більше 15% вкрай-права партія Марі Ле Пен, Rassemblement National. Сама Ле Пен другий раз поспіль виходить в фінал президентських перегонів.

Два тижня тому на виборах в Швеції друге місце та кожен п’ятий голос (20.5%) отримала партія Sverigedemokraterna (Шведські демократи), яка офіційно має свої коріння в неонацистському русі. Їх лідер Джіммі Акессон сподівається відігравати важливу роль в формуванні порядку денного шведського уряду.

В Іспанії популярність крайньо-правої партії Vox, яку очолює Сантьяго Абаскаль, зростає: в 2019 році вони отримали більше 10% голосів в іспанському парламенті та 3 депутати в Європарламенті.

До чого я це все? До того, що політичний ландшафт в Європі змінюється. Вже також пройшли зміни уряду в Болгарії, Чорногорії. В Британії змінився уряд. Я впевнений, що наш ворог використає всі пропагандистські інструменти цією зимою (інфляція, зростання цін на енергоресурси, потенційно холодна зима, зростання ставок по кредитах, мігранти, ковід), щоб розхитати спільну Європу, як вони розхитали країни Global South. Можливі соціальні протести, які можуть відвернути увагу європейських політиків, тому тепер нашій дипломатії треба бути ще більш ефективною. Треба також посилювати народну дипломатію.

Наступні вибори в Європі, за якими треба спостерігати:
1 жовтня – Латвія (парламентські вибори)
2 жовтня – Боснія та Герцеговина (парламентські вибори)
2 жовтня – Болгарія (парламентські вибори)
23 жовтня – Словенія (президентські вибори)
13 січня – Чехія (президентські вибори)
5 березня – Естонія (парламентські вибори)
Квітень – Чорногорія (президентські вибори)
Квітень – Фінляндія (парламентські вибори)
 
Последние новости
Сергей Ребров: «Единственные, кто могут публично и конструктивно критиковать игру и работу тренера, — это бывшие тренеры» Сергій РЕБРОВ: "Коли очолив "Динамо", де у гравців могла бути зарплата по 3 млн доларів, важливим було здобути їхню довіру" Сергій РЕБРОВ: "Постійно повторював президенту "Динамо": "Не читайте відгуки вболівальників" "Він був габаритний, швидкий, з мисленням": вінгер "Металіста" розповів, хто виділявся в академії "Динамо" Вінгер "Динамо" в цікавому челенджі продемонстрував свої знання історії України «Ласло Болони был в шаге от того, чтобы возглавить киевское «Динамо», — румынский экс-вратарь Возможные соперники. «Динамо» рискует оказаться в числе «несеяных» уже во 2-м квалификационном раунде Лиги чемпионов СМИ: Бенито покинет «Динамо» Іван БАЛАН: "Вболіватиму за "Ворсклу". У "Шахтаря", як і у "Динамо", стільки титулів, що їм усе це вже нікуди складати" Главный тренер «Шахтера» ответил на вопрос, мотивирует ли его возможность опередить «Динамо» по количеству трофеев
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%