Сообщение #2225112 Просмотреть на стене →

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк озвучив оновлені цифри у контексті втрат армії України та що на це впливає. Про це він розповів у інтерв'ю ВВС.

– На початку червня ви шокували громадськість, коли озвучили цифри втрат ЗСУ. Не впевнений, що суспільство на той момент було готове почути цифру від 100 до 200 людей, які гинуть щоденно через відсутність паритету між українськими і російськими військовими можливостями. Після того Олексій Резніков в інтерв'ю ВВС сказав, що зараз ці цифри менші. Чи можете ви це підтвердити?

– Я думаю, що цифри десь зменшилися в 2,5 – 3 рази від тієї цифри…

– Можете назвати конкретно?

– Я думаю, що десь 30-50 людей. Але, знову ж таки, нам говорити про це не зовсім коректно. Коректніше, коли конкретні цифри, скільки гине людей, дасть Генеральний штаб ЗСУ. Ви розумієте, в чому різниця. Тоді був перехід на другий етап війни, починалася велика артилерійська позиційна війна, коли наші позиції буквально засипали снарядами різних калібрів, і це безумовно збільшувало кількість наших втрат. Але сьогодні кількість втрат зменшується, по-перше, тому, що по логістичних центрах російської армії дуже ефективно працюють наші РСЗВ. По-друге, йде передислокація російської армії по всій лінії фронту. І третє – наші вже пристосувались до тактики російської армії і більш мобільно, більш ефективно обороняються.
 
Последние новости
Сергей Шищенко: «Уверен, сыграй мы с «Динамо» по-другому — и результат не был бы проигрышным» "Він просто творив на полі". Хавбек "Динамо" удостоївся похвали - тренер назвав його сильні якості Євро – не за горами! Як гравці "Динамо" тренуються у збірній України Гольовий рекорд юнаків "Динамо" Чому Буяльський, Піхальонок та Ко не на Євро? Експерти розібрали гравців "Динамо", яких не взяли на турнір Джерело: Кендзьора повинен вирішити контрактні питання з "Динамо" для продовження виступів за ПАОК. Йому дали на це тиждень "У теорії він уже міг бути готовим до збірної України": розкрито воротаря, що стане загрозою Луніну, Трубіну та Бущану Легенда "Динамо" порекомендував Луніну перейти до відомого клубу з Німеччини Владимир Шаран: «Буяльский — красавец в «Динамо», но в сборной на его месте действуют более сильные футболисты» Виталий Миколенко пропустил сегодняшнюю тренировку сборной Украины
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%