Сообщение #2201077 Просмотреть на стене →

Зеленський набалакав ще на одну на кримінальну справу.
А за якою статтею, до вже майбутнім юристам вирішувати.
Бо якщо факт зради ще треба доказати, то ось за цими ознакми вже є.
Злочинна легковажність
При злочинній легковажності винний передбачає можливість настання суспільно небезпечних наслідків (інтелектуальний момент схожий з непрямим умислом), не бажає їх настання, і без достатніх підстав самовпевнено розраховує на їх запобігання (вольовий момент). При цьому особа не розцінює свої дії як суспільно небезпечні, хоча й усвідомлює, що вони порушують певні правила обережності. Можливість настання наслідків при цьому розглядається як абстрактна, особа прагне їх не допустити, а його розрахунок на їх запобігання має під собою реальні, хоча й недостатні підстави, є самовпевненим.

Злочинна недбалість
При злочинній недбалості винний не передбачає можливість настання суспільно небезпечних наслідків, хоча повинен був і міг їх передбачити. Особа може бути притягнута до відповідальності за такі дії, оскільки його вчинки пов'язані із зневажливим ставленням до закону, вимогам безпеки та інтересам інших осіб.

Недбалість включає в себе негативну (відсутність усвідомлення особою суспільної небезпеки діяння, непередбачення його наслідків) і позитивну (обов'язок виявляти належну пильність і запобігати заподіяння шкоди суспільним відносинам) ознаки. При встановленні позитивної ознаки недбалості необхідно брати до уваги об'єктивний і суб'єктивний критерій. Відповідно до першого з них, на обличчя повинен бути покладений правовий обов'язок вести себе з належною передбачливістю, заснованою на законі, посадовому статусі, професійних функціях винного, правилах гуртожитку і т. д. Крім того, повинна бути об'єктивна можливість розпізнати небезпечну ситуацію і запобігти її розвиток. Суб'єктивний критерій передбачає встановлення здатності конкретної особи з урахуванням її індивідуальних якостей запобігти розвитку небезпечної ситуації: це завдання має бути для нього здійсненним з точки зору його фізичних, інтелектуальних і соціальних якостей, а також особливостей психіки.

Злочинна недбалість зазвичай вважається в теорії кримінального права менш небезпечною формою вини, ніж злочинне легкодумство.
 
+11
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%