Сообщение #2113280 Просмотреть на стене →

Fil
В усьому винен Порошенко

Я безперечно засуджую застосування проти нардепа Порошенка вибіркового правосуддя і намагання його посадити за надуманими звинуваченнями. Водночас вважаю що у цьому винен насамперед сам Порошенко.
Тому що саме Порошенко, отримавши небувалий до цього відсоток довіри українців, які обрали його президентом 2014 року, не виконав своїх конституційних обов’язків у вирішальний для України час.
Порошенко на посаді президента України порушив влітку 2014-го статтю 5 Конституції України, де у статті 106 (пункти 19-20) вказано, що саме президент України:
«вносить до Верховної Ради України подання про оголошення стану війни та у разі збройної агресії проти України приймає рішення про використання Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань; приймає відповідно до закону рішення про загальну або часткову мобілізацію та введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях у разі загрози нападу, небезпеки державній незалежності України»
Порошенко цього не зробив, продовживши незрозумілу «АТО» і підтримавши ти самим агресора, який стверджував, що ніякої війни немає, а є «внутрішньоукраїнський конфлікт». Саме тому (війни нема) нам тоді не могли допомогти інші країни світу.
У серпні 2014-го оснащені зброєю і технікою частини української армії готувались у Києві до параду на День Незалежності, замість того, щоб піти на допомогу тим, хто опинився у «Іловайському котлі». У ті хвилини коли Порошенко приймав парад у Києві, російські війська розстрілювали під Іловайськом беззахисних українських військових.
Тому що Порошенко думав тоді про владу, про наступні вибори до Верховної Ради, які його партія врешті програла.
Саме Порошенко всупереч закону призначив генпрокурором свого кума Луценка, який потім дозволив залишитись на свободі і зберегти свої статки усій «банді Януковича». Вірогідно, що не безплатно.
Саме Порошенко зупинив реформу прокуратури, суду та міліції, дозволивши повернутися практично усім продажним прокурорам, суддям та «правоохоронцям».
Саме Порошенко дістав нізвідки Медведчука, зробивши його мільярдером і дозволивши купити телеканали, які одразу стали відверто антиукраїнськими.
Саме за Порошенка некоронований король Донецька став некоронованим королем України – статки Ахметова за час Порошенка зросли до непристойних розмірів.
Саме за Порошенка продовжує процвітати бізнес Фірташа, який знаходиться під домашнім арештом у Відні, переховуючись від американського правосуддя.
Саме за Порошенка замість сотень оснащених сучасною зброєю оборонних споруд на кордоні з Росією в Україні з’явилися сотні і сотні нових магазинів «Рошен».
Замість продовжувати скажу про Порошенка словами кіногероя часів моєї молодості:
— Ты не про совесть думал свою, не про долг, не про товарищей своих убитых, а про свои пятьдесят тысяч, про домик в Жаворонках с коровой и кабанчиком…
І тому саме Порошенко винен у тому, що українці обрали після нього президентом порожнє місце. Яке не вміє тепер його навіть посадити.
Тому я проти переслідування Порошенка за державну зраду. Бо він уже покараний народом. Це було добре видно учора, коли кияни і не думали приєднуватись до «захисників Порошенка», що зібрались під Печерським судом. Тому не треба порівнювати цілком законну партійну акцію партії Порошенка із Майданом. Я був на Майдані у найстрашніші його години і не дам нікому збрехати!

Несенюк
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%