Сообщение #2110804 Просмотреть на стене →

Евертон дотиснув Халл Сіті в Кубку Англії: дебют Миколенка – високі оцінки, шанс на забитий гол і простір для прогресу

https://football24.ua/hall_siti_everton_oglyad_rahunok_matchu_08_01_2022_kubok_angliyi_n703912/
Зрештою "іриски" змогли відстояти перемогу і вийшли в 1/16 фіналу Кубка Англії. Віталій Миколенко від статистичних порталів отримав найвищі оцінки серед гравців оборони.
Солідний дебют Миколенка

Хороші оцінки – це приємно. Але не більше. Зараз ми не будемо повертатися до вічної суперечки щодо алгоритмів, якими послуговуються статистичні портали. Зрештою, сьогодні вони цілком підтверджують візуальне сприйняття – Миколенко гідно відіграв увесь поєдинок.

Важливо не забувати, що ми говоримо про людину, яка не просто тиждень тому змінила футбольну команду. Віталій занурився у цілковито іншу культуру (в тому числі футбольну). Ще Евертон переживає, будьмо відвертими, жахливі часи. Пощастило, що перший матч випало зіграти проти слабкого суперника. Далі буде складніше. Хоча навіть один із аутсайдерів Чемпіоншипу зумів створити проблеми Рафаелю Бенітесу.

Сьогодні Миколенко встиг зіграти на двох позиціях. До 75-й хвилини він був лівим латералем, а після заміни Кенні Евертон перебудувався у схему з чотирма оборонцями. Віталій опустився нижче. Але це лише номінально. Зі старту матчу він діяв більше як класичний фланговий оборонець без особливих атакувальних функцій. Мінімум підключень до атаки, мінімум залучень до комбінацій на чужій половині поля. Там ширину забезпечував Грей, до якого постійно зміщувався Рондон. Натомість справа уся бровка була віддана під володарювання Кенні (у його активі асист). Це теж очікувано. Миколенко ще не встиг досконало вивчити партнерів. Нікуди поки не поділися проблеми з комунікацією. Мова футболу, звісно, універсальна, але англійську потрібно підтягувати семимильними кроками.

Хочеться похвалити Миколенка за психологічну стійкість. Судіть самі: хлопчина грав перший матч у Англії і на старті матчу став співавтором пропущеного гола. У такій ситуації можна "попливти" без надзусиль. Натомість наш земляк зібрався і надалі грав усе впевненіше. Чого вартий лише момент із заблокованим ударом вже по порожніх воротах. Поки іще не вистачає швидкості в реакціях. Саме в такому епізоді Віталій отримав жовту і ще кілька разів був змушений фолити. Такі моменти потрібно зводити до мінімуму. Навіть сьогодні наприкінці матчу був епізод, де Миколенко помітно злякався. Він розумів, що його черговий фол виявився достатньо грубим для жовтої. Не будь у нього попереднього попередження, рефері, без сумніву, дістав би картку. Обійшлося.
https://football24.ua/resources/photos/news/640x717_DIR/202201/703912_1236446.jpg?202201220922

Гру проти Халл Сіті можна назвати обнадійливою. Це була ідеальна команда для першого знайомства з англійським футболом. Цифри натякають, що рандеву вийшло непоганим. Окрім високої оцінки, Миколенко ще й став лідером за низкою статистичних показників. Зокрема, потрапив у трійку гравців Евертона з найбільшою кількістю передач – 57 (20 із них на чужій половині поля). Також Віталій потрапив у топ-3 за спробами відібрати м'яч (4 з 6-ти були успішними) і став лідером за перехопленнями (4).
Як ми вже зазначали, у конструктивній фазі все було не так успішно, але два ключових паси лише підсилюють віру в прогрес.

Загалом Миколенко провів солідний матч. Так, потрібно зважати на статус суперника, але ж не забувайте і про нинішній стан Евертона. Вочевидь, солідарний з нами і Рафаель Бенітес. Інакше українцю не дали б провести на полі увесь матч без замін. Не факт, що Миколенко збереже місце у старті проти Лестера (11 січня), але головний тренер "ірисок" після такої гри обов'язково подумає над цим варіантом.

https://football24.ua/hall_siti_everton_oglyad_rahunok_matchu_08_01_2022_kubok_angliyi_n703912/
#АПЛ #Черкаси #Динамо #історіясвітовогофутболу #VIVAVIVAУКРАЇНА #тенденціїукраїнськогофутболу
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%