Сообщение #2059362 Просмотреть на стене →

Fil
Представник ультрас Динамо Декстер прокоментував ситуацію, що мала місце вчора на трибуні на матчі Динамо - Олександрія:

Вчора на НСК Олімпійський стався неприємний інцидент - одному мужичку не сподобалась піротехніка в секторі ультрас, він прийшов до сектору щось качати. Просте грубе "іди туди звідки прийшов" його не задовільнило, він почав викликати фанатів на бійку. В результаті отримав по голові, а з ним і усі друзі, які за нього заступились.

За своє фанатське життя подібних ситуацій я бачив десятки. Кожен раз сценарій приблизно однаковий. Хтось провокує, отримує по голові і починає нестись в Інтернеті про "побили натовпом" та "на очах дітей". Вболівальники в коментарях пишуть про диких небезпечних звірів. Ультрас в своїх чатах обговорюють спеціальних підісланих провокаторів. Динамо пише офіційну заяву на офіційному сайті, що більше такого ніколи не повториться. Поліція активно безрезультативно працює, аналізуючи записи з відеокамер. Функціонери кричать про необхідність нових законів, паспортного контролю та електрошокерів для кожного глядача на стадіоні. А журналісти отримують чергову сенсацію, намагаючись обсмоктати усі деталі в усіх подробицях. Класика.

З року в рік ситуація повторюється і винуваті в ній усі вище перераховані. Клуб не здатний забезпечити безпеку на стадіоні. Інститут стюардів не працює через брак адекватної підготовки кадрів та належного фінансування. А фанати як велись на такі провокації 5 чи 10 років тому, так і ведуться досі.

Час від часу мені дзвонять журналісти з проханням прокоментувати ситуацію, їм "потрібно" її висвітлити з усіх сторін. Зараз я не можу представляти думку ультрас Динамо, тому журналістам ніяких коментарів не даю. У мене немає бажання підтримувати команду, яку тренує Луческу, тому я просто ходжу на стадіон і спостерігаю за усіма подіями зі сторони. Така собі творча відпустка. Чекаю поки геніальний тренер піде і на його місце знову поставлять фізруків. Думаю, що маю право на таку позицію, вона, як мінімум, послідовна.

Але один пан дуже хоче почути саме мою думку. Віце-президент Динамо Андрій Мадзяновський, що повинен був би відповідати за безпеку клубу, в своєму телеграм-каналі "Динамо Кієв Inside" написав, що в усій цій історії винен мій паб Кутовий, і що я повинен все прокоментувати. Якщо читати дослівно, то "история началась вчера в пабе Кутовий около Олимпийского. Именно там VIVA и North company начали праздновать годовщины своих фирм" (с).

Можна отак от просто накинути гівна на 5-тисячну аудиторію і потім це все розтиражують профільні ЗМІ. І нікого ж не буде хвилювати, що VIVA вчора не були в Кутовому взагалі, на стадіоні я їх теж не бачив. А North Company святкували свою дату після гри, до матчу вони алкоголь в пабі не вживали. Цікаво, чому історія почалась не в метро, на якому фанати їхали в паб? Та і взагалі, який може бути зв'язок між пабом і подіями на стадіоні? В Кутовий приходять і звичайні вболівальники, і працівники клубу. Ніхто нікого не б'є, все максимально дружно і весело. Вчора навіть пан Несенюк завітав, виходить, це взагалі його рук справи?

Це вже третій пост Мадзяновського про мене особисто, свого часу він писав про "простого київського фотографа", хоча прекрасно знає, що фотографом я ніколи не працював. Та і взагалі, після його люстрації з посади прокурора і приходу в клуб він вже неодноразово був помічений в розпусканні пліток про фанатів. Чого варті лише історії про напад Родичів на сектор WBC. Через ці його плітки свого часу стюарди та поліція були змушені перекривати кілька секторів. Цікаво, під яким приводом цей пан просив перекрити усі входи на НСК в другому турі проти Вереса, створивши нереальну тисняву біля стадіону? Я спілкуюсь з багатьома працівниками стадіону, вони підтверджують, що це все його "вимоги".

Одним словом, якщо Мадзяновський хоче знати мою думку про ситуацію... то моя думка така, що саме він в цій ситуації і винен. Так йому і передайте. І мав би понести відповідальність за службову недбалість. На усіх нормальних стадіонах стюарди прочитали б ситуацію ще до її початку і банально не дали б мужичку підійти до трибуни.

Було?
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%