Сообщение #1820977 Просмотреть на стене →

Друга хвиля пандемії 1918 року була набагато смертоноснішою за першу. Перша хвиля нагадувала типові епідемії грипу: найбільше наражались на небезпеку хворі та літні люди, тоді як молодші, здоровіші, легко одужували. До серпня, коли у Франції, Сьєрра-Леоне та Сполучених Штатах почалася друга хвиля, вірус мутував у набагато летальнішу форму. У жовтні 1918 року було найбільше смертей за час усієї пандемії.

Цю підвищену тяжкість перебігу хвороби пов'язують з обставинами Першої світової війни[86]. У мирному житті природний добір сприяє поширенню легкого штаму. Той, хто захворів на важку форму, залишається вдома, а той, хто захворів на легшу форму, продовжує своє життя, поширюючи переважно легкий штам. У траншеях природний добір працював навпаки. Солдати з легким штамом залишалися на позиції, а тяжкохворих відправляли переповненими поїздами до переповнених польових шпиталів, поширюючи смертельний вірус. Почалася друга хвиля, і грип швидко знову поширився по всьому світі. Отже, під час сучасних пандемій чиновники охорони здоров'я звертають увагу, коли вірус потрапляє до місць громадських заворушень (шукаючи смертоносніші штами вірусу)[87].

Той факт, що більшість тих, хто одужав під час першої хвилі, набула імунітету, показав, що це, напевне, той самий штам грипу. Найкраще це проілюстрував Копенгаген, де була смертність лише 0,29 % (0,02 % під час першої хвилі та 0,27 % — другої) завдяки тому, що там пережили менш летальну першу хвилю[88]. Для решти населення друга хвиля була набагато смертоноснішою; до найуразливіших належали, зокрема, солдати в окопах, які були молодими і в гарній фізичній формі (с)

тобто є якийсь варіант що оцей штам крипу лехкий смерність відносно лехка і хто перефоріє і виживе а виживе більшість то вони набудуть імунітет
а потім вірус може мутувати в геть смертоносний штам і буде всіх косить

одно но
єсі вірити британстким вченим ваще ніякого імунітету ніхто не набуває
нові штами можуть бути безпечними

"Після смертоносної другої хвилі, наприкінці 1918 року, кількість нових випадків різко зменшилась - майже до нуля після піку другої хвилі[50]. У Філадельфії, наприклад, 4997 осіб померло за тиждень (з 9 по 16 жовтня), але станом на 11 листопада грип майже зник з міста. Одним з пояснень швидкого зниження смертності від захворювання є те, що лікарі стали ефективніше попереджувати та лікувати пневмонію, яка розвивалася після того, як потерпілі заражались вірусом. Однак у своїй книзі 2004 року «Великий грип»[en] Джон Баррі[en] заявив, що дослідники не знайшли жодних доказів на підтвердження цієї думки[10].

Згідно з іншою теорією, вірус 1918 року дуже швидко мутував до менш летального штаму. З вірусами грипу це часто трапляється: вони мають тенденцію з часом ставати менш летальними, оскільки носії небезпечніших штамів зазвичай вмирають і не передають їх далі"

тоість як повезе з тою мутацією вірусу. може буде гірше а може краще
 
Последние новости
Воспитанник «Динамо» Александр Стеценко: «Бражко для меня это вообще! Качество игры у него на уровне Лиги чемпионов» Блогер: "Ярмоленко та Буяльський не виглядають собою. Вони спалахують на 5 хвилин, а потім на 10 хвилин зникають – це вже починає бути тенденцією" Iгор СУРКIС: "Усі бояться жити у воюючій країні. Те, що Себальйос та Герреро погодилися перейти до "Динамо" – викликає повагу" Журналіст: "Найпопулярніша версія про втрату очок "Динамо" у матчі з "Рухом" - втома. Але я в неї взагалі не вірю" Вихованець "Динамо" розповів, як Маркевич "відкривав" зірок для "Металіста" "Динамо" - "Лаціо": історія зустрічей у єврокубках Игорь Суркис: «Динамо» набрало хорошую форму. В матче с «Лацио» вижу единственный желаемый результат — победу» "Була розмова із Суркісом". Бєсєдін про вiдхід з "Динамо", бажання повернутися до збірної, нинішню команду киян та інше Еще один нападающий «Лацио» под вопросом на матч с «Динамо» Андрей Воробей: «У «Динамо» реально есть шанс поймать защиту «Лацио» на контратаке»
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%