Сообщение #1807681 Просмотреть на стене →

Свіжі новини коронавірусу: Іспанія зафіксувала найменші темпи зростання інфекцій з початку кризи\
https://www.theguardian.com/world/live/2020/apr/05/coronavirus-live-news-cases-approach-12m-as-trump-tells-americans-to-expect-a-lot-of-death

Іспанія зафіксувала найменший приріст інфекцій з початку кризи
За останні 24 години кількість загиблих в Іспанії зросла на 674 до 12 418, за даними, зафіксованими найнижчу кількість жертв за дев'ять днів. Кількість зареєстрованих випадків зросла до 130 759 із 124 736, повідомило міністерство Іспанії. П’ятивідсотковий приріст інфекцій був найменшим зростанням з початку кризи в галузі охорони здоров'я. Підтверджена Німеччиною коронавірусна інфекція тим часом зросла на 5 936 за останні 24 години до 91 714 в неділю, що є третім прямим падінням денної норми нових випадків.

Глобальні справи проходять 1,2 мільйона
За даними університету Джона Хопкінса, кількість глобально підтверджених випадків коронавірусу в усьому світі перевищила 1,2 мільйона . Трохи більше кожного четвертого з них - у США, де нараховується 311 544 випадки. У всьому світі зафіксовано 64 753 випадків, пов’язаних із коронавірусом. П'ять країн з найбільшою кількістю підтверджених випадків були США, Іспанія, Італія, Німеччина та Франція. У Китаї, який зараз перебуває під номером шість, було повідомлено про 30 нових випадків коронавірусу в суботу, порівняно з 19 на день раніше.

Трамп обговорює недоказаний наркотик від малярії
Дональд Трамп прямо закликав американців, які хвилюються за «Ковід-19», приймати мало вивчений антималярійний препарат для захворювання , незважаючи на потенційно серйозні побічні ефекти та відсутність даних щодо безпеки та ефективності лікування вірусу пандемії. Президент також попередив США, що найгірше ще попереду, і що американці побачать "багато смерті". На брифінгу в суботу вдень президент намагався дискредитувати повідомлення ЗМІ про збої адміністрації і назвав деякі пункти прес-корпусу Білого дому "фальшивими новинами".

Ломбардія приймає закон, який зобов'язує громадян носити маски для обличчя
Влада Ломбардії, італійського регіону, який найбільше постраждав від коронавірусу, прийняла закон, що зобов'язує громадян носити маски для обличчя, коли вони виходять на вулицю. За відсутності маски люди повинні «прикрити рот і ніс простим чотирилапим або хусткою», - сказав президент Ломбардії Аттіліо Фонтана.
Закон з'явився, коли зображення з великих міст, включаючи Рим, Неаполь, Мілан та Турін, показали збільшення кількості людей, які виїжджають в останні дні на тлі гарної погоди.

Пандемія загрожує виживанню Європейського Союзу, попереджає прем'єр-міністр Іспанії
Під загрозою є виживання самого Європейського Союзу, і для відновлення економіки континенту потрібен новий "план Маршалла для Європи", - зауважив прем'єр-міністр Іспанії у статті, опублікованій The Guardian. Європа повинна будувати економіку воєнного часу та сприяти європейському опору, реконструкції та відновленню, сказав Педро Санчес. Був досягнутий критичний момент, коли навіть найзапекліші проєвропейські країни та уряди, як це стосується Іспанії, потребували реального підтвердження прихильності у формі "непохитної солідарності".

Африканська економіка стикається з "повним крахом", якщо вірус не контролюється
Економіки в деяких частинах Африки стикаються з "повним крахом", якщо не буде контролюватися поширення пандемії Ковід-19, заявив вищий представник ООН, відповідальний за операції на континенті. До 50% усього прогнозованого зростання робочих місць в Африці буде втрачено, оскільки авіація, послуги, експорт, видобуток, сільське господарство та неформальний сектор потрапляють під удар, за словами Ахунна Езіаконьва, регіонального директора Програми розвитку ООН в Африці.

Перший випадок зафіксований у Південному Судані, коли Іран зафіксував кількість загиблих у 3 603
Південний Судан, одна з найбідніших держав світу та країна, де десятиліття війни та голоду вже спустошили інфраструктуру, став одним із останніх штатів, де зафіксовано підтверджений випадок Covid-19. Справа стосувалася 29-річної жінки, яка приїхала в лютому з Нідерландів через Ефіопію. В іншому випадку Іран заявив, що зараження ковідом-19 становило 58266, а кількість загиблих від спалаху - 3 603.

Вправи на свіжому повітрі можуть бути заборонені, якщо правила виконуватимуться, попередили британці
Навчання на свіжому повітрі можуть бути заборонені у Британії, якщо люди переплутають правила соціального дистанціювання, попередив міністр охорони здоров'я Великобританії. Метт Хенкок заявив, що загоряння в громадських просторах суперечить керівництву уряду, і сказав тим, хто наважився не послухатись, що вони ставлять під загрозу своє та чуже життя. Його попередження виступило перед телевізійним зверненням королеви , яка, як очікувалося, похвалить Британію за її "самодисципліну" та "рішучість" під час пандемії коронавірусу.

Влада Австралії обережно налаштована
Влада охорони здоров’я в Австралії висловила обережний оптимізм, що країна, можливо, зможе обмежити свій внутрішній спалах, оскільки кількість загиблих у країні досягла 34 років. Однак вищі посадові особи занадто рано застерігли від поступливості або послаблення правил соціального відсторонення, сказавши, що це може призвести до відродження у випадках. Уряд також попередив своїх громадян, що імпортні «додому» набори для випробувань Covid-19 становлять серйозний ризик для здоров’я населення.

Розпочато кримінальне розслідування щодо поводження з круїзним судном
Розпочнеться кримінальне розслідування щодо згубного поводження з круїзним судном "Рубі принцеса", яке стало єдиним найбільшим джерелом справ "Ковід-19" в Австралії, заявив у неділю комісар поліції НСВ. Комісар Майк Фуллер оголосив про перехід, коли було виявлено, що четверо пасажирів з нещасного судна загинули - загальна кількість до 11, і становить понад 30% усіх загиблих австралійських Covid-19
Німеччина зафіксувала третє пряме падіння щоденних темпів нових випадків
Німеччина підтвердила, що коронавірусні інфекції зросли на 5 936 за останні 24 години до 91 714 в неділю, що є третім прямим зниженням денної кількості нових випадків, згідно з даними урядового інституту Роберта Коха.

Reuters повідомляє, що показник неділі становив падіння на 146 випадків порівняно з 6 082 новими інфекціями, зафіксованими в суботу, і це падіння з 6,174 нових інфекцій у п’ятницю.
.

#історія #світовіЗМІ #Америкасьогодні #бундес
 
Последние новости
Хто стане чемпіоном Прем'єр-ліги сезону 2023/24, а які клуби потраплять у топ-4: Циганик виніс вердикт "Динамо" та "Шахтарю" Александр Зубков: «Сейчас «Динамо» выглядит очень мощно» Николай Шапаренко и Александр Шовковский — в числе номинантов на звание лучших в 25-м туре чемпионата Украины Игорь Цыганик: «В случае победы над «Зарей», шансов увидеть потерю очков «Шахтером» вплоть до матча с «Динамо» крайне мало» Матч «Днепр-1» — «Динамо» может быть перенесен из Днепра Динамовцы почтили память погибших фанов (ФОТО) УПЛ. 25-й тур. "Динамо" – "Полісся" 3:0: числа та факти «Столько открытого пространства можно получить только на пляже», — Вячеслав Заховайло о матче «Динамо» — «Полесье» Георгий Бущан провел 100-й матч за «Динамо» в УПЛ и 50-й — «сухой» Лукас Тейлор – про 3:2 з "Динамо" у першому колі: "Чому б "Поліссю" не повторити цей результат?"
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%