Сообщение #1537142 Просмотреть на стене →

Chelsea investigated by Fifa over more than 100 young player cases
Exclusive by David Hytner
@DaveHytner
Mon 28 Jan 2019 12.24 GMT
https://www.theguardian.com/football/2019/jan/28/chelsea-investigated-fifa-more-than-100-players
#історіясвітовогофутболу
#АПЛ
#світовіЗМІ
Дисциплінарний комітет ФІФА готується винести своє остаточне рішення, щодо можливого покарання "Челсі"
"Челсі" чекає на рішення від Fifa, чи заборонять їм купувати нових гравців -після розслідування можливих порушень правил щодо більш ніж 100 іноземних гравців у віці до 18 років.
Керівний орган наглядав за довготривалою справою проти клубу, яка була започаткована блоком відповідності своєї системи трансферного узгодження (TMS). На початку минулого року він відзначив 25 випадків гравців, які, на його думку, потребують подальшого вивчення.
Дисциплінарний комітет ФІФА провів два етапи розслідування -детальне вивчення , як Челсі зареєстрував гравців у їхній академії протягом багатьох років
. Клуб відповів на запит про інформацію, відкривши свої книги до комітету, який, у свою чергу, підкреслив велику кількість справ, які слід розглядати.
Комітет зараз розглядає своє остаточне рішення, а значить, "Челсі" повинна незабаром знати, чи будуть застосовані до них якісь санкці ї
. Якщо клуб буде визнано винним, то може чекати на них "трансферних бан"
Клуб зможе звернутися до ФІФА, а потім до арбітражного суду (Cas).
Основне правило полягає в тому, що клуби не можуть підписувати гравців до 18 років з інших країн, якщо їхні батьки не емігрували з причин, не пов'язаних з футболом, або гравець і клуб знаходяться в межах 50 км від національного кордону. Згідно зі статтею 19 Fifa, єдиним іншим винятком є ​​трансферти в межах Європейського Союзу або Європейської економічної зони, де гравець має вік від 16 до 18 років.


"Челсі" стверджує, що більшість випадків із 100 гравцями займалися короткостроковими тріаллістами в їхній академії, які не продовжували підписувати їх. Вони стверджували, що не існує закону щодо випробування міжнародних гравців, які досягли 18 років; що це є звичайною практикою в Європі і, як такі, вони вважають, що ці справи не повинні бути включені до остаточного рішення. У інших, що призвели до того, що вони робили підпису, клуб підтримував, що вони повністю дотримувалися правил ФІФА.

Розслідування - перше у своєму роді в клубі Прем'єр-ліги - було складним, з високим ступенем спілкування між "Челсі", "ФІФА" та футбольною асоціацією. Одним з ключових питань є те, де проводиться лінія між гравцем, який пробує чи проводить час в якості резидента в клубній академії.

"Челсі" не хотів коментувати, але вони посилалися на заяву від листопада минулого року, в якій вони заявили, що вони "повністю співпрацювали з ФІФА і надавали всебічні докази, що підтверджують її відповідність застосовним правилам ФІФА".(с)
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%