Сообщение #1294492 Просмотреть на стене →

Гарантований пакет лікування

Ще однією новацією має стати так званий "державний гарантований пакет" з певного набору медичних послуг та препаратів. Цей перелік, складений НСЗУ, має ще затверджуватися урядом. Кабмін також може його розширити. Законопроект пропонує гарантувати повну оплату державою екстреної, первинної та паліативної допомоги. Доплачувати громадяни матимуть за спеціалізовану та високоспеціалізовану - вторинну та третинну - медичну допомогу. Критики ж реформи у Верховній Раді вважають незрозумілим потенційний набір послуг у пакеті, ціни, а також частку, яку змушені будуть доплачувати громадяни. Закидають і невизначеність, наприклад, щодо оплат за планові операції.
Супермаркет лікарів

Законопроект №6327 також передбачає, що громадяни матимуть "можливість вибору лікаря… у порядку, встановленому законодавством". Представники МОЗ у численних інтерв'ю роз'яснюють, що за реформи кожен українець зможе укласти договір з тим лікарем, який йому подобається.
Вважається, що це сприятиме як конкуренції між лікарями, так і зростанню їхньої зарплатні, адже за попередніми даними один пацієнт приноситиме медику-фахівцеві близько 210 гривень на рік. Очікується, що кожен лікар опікуватиметься в середньому двома тисячами пацієнтами. З цього розрахунку лікар зароблятиме на місяць близько 35 тисяч гривень на місяць - до оподаткування. Якщо підопічні пацієнти показуватимуть добре здоров'я, додають у експертній групі підтримки медреформи, лікарі отримуватимуть бонуси.(с)
 
Последние новости
Игорь Суркис: «Без вас, наши уважаемые защитники и защитницы, этой прекрасной Украины уже не было бы» Матч «Хоффенхайм» — «Динамо» обслужит бригада арбитров из Северной Македонии. Рефери в поле 47 лет и он уже судил «Динамо» Йожеф САБО: "Ярмоленко зараз реально може допомогти збірній лише у випадку, якщо вона вже виграватиме, вийти наприкінці матчу хвилин на 15-20" Мирча Луческу заявил, что сборная Румынии — последняя команда в его карьере "Лівий Берег" - "Динамо" - 0:3: числа та факти "Динамо" продовжило безпрограшну серію в дебютних матчах з київськими клубами Яремчук не зіграв у матчі чемпіонату Греції: тренер "Олімпіакоса" розповів, чому українець не з'явився на полі Чому в будинку Мілевського провели обшуки: журналіст розкрив деталі гучної події з екс-форвардом "Динамо" Яремчук впервые в сезоне провёл в запасе календарный матч «Олимпиакоса» "Можливо, це будуть кейси "Кабаєв 2.0". Блогер висловився про найближчі перспективи новачків "Динамо"
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%