Сообщение #1294491 Просмотреть на стене →

П'ять головних фактів про медичну реформу в Україні
Верховна Рада має намір знову взятись за розгляд пакету законопроектів, які б дозволили розпочати медичну реформу. DW нагадує основні новації, які пропонується втілити в життя.

http://m.dw.com/uk/пять-головних-фактів-про-медичну-реформу-в-україні/a-40567587

Експерти з Центру Бендукідзе зазначають, що реформа охорони здоров'я є аж надто поверховою. Аналітики критикують, що такі перетворення не сприятимуть появі на ринку нових приватних гравців-страхувальників, а також справді автономних лікарень та поліклінік.
Поява Національної служби здоров'я України

Медична реформа передбачає створення нового центрального органу влади. Однак у тексті законопроекту конкретно не вказується, як саме цей орган називатиметься. У пропозиціях міністерства охорони здоров'я Кабміну йдеться про Національну службу здоров'я України (НСЗУ). Цьому органу має перейти значна частина повноважень самого міністерства. Служба також безпосередньо опікуватиметься тим, як втілюватимуться в життя принцип солідарного медичного страхування.
НСЗУ має отримати "найцікавіше" завдання - розподіляти гроші, тоді як МОЗ і надалі розроблятиме медичну політику. Міністр охорони здоров'я Уляна Супрун зазначала, що НСЗУ стане "сильним національним закупівельником". Тобто, установа від імені держави сплачуватиме за надані громадянам медичні послуги та ліки. Перелік послуг, якими зможе скористатися пацієнт, та ліків також визначатиме Національна служба здоров'я України. Вона укладатиме й контракти з "якісними постачальниками", тоді як лікарні, де вимагають хабарі чи погано надають медичні послуги, договорів з державою не отримають.
Створення органу, який розпоряджатиметься чималими коштами, багато в кого викликає серйозні занепокоєння. Аби уявити собі, про які суми йдеться, варто звернутись до статистики. Так, лише 2017 року на медицину виділили близько 70 мільярдів гривень, що дорівнює 3,5 відсотка ВВП. Окремі депутати та громадські активісти вважають, що у НСЗУ буде створений величезний простір для корупції.
 
Последние новости
Игорь Суркис: «Без вас, наши уважаемые защитники и защитницы, этой прекрасной Украины уже не было бы» Матч «Хоффенхайм» — «Динамо» обслужит бригада арбитров из Северной Македонии. Рефери в поле 47 лет и он уже судил «Динамо» Йожеф САБО: "Ярмоленко зараз реально може допомогти збірній лише у випадку, якщо вона вже виграватиме, вийти наприкінці матчу хвилин на 15-20" Мирча Луческу заявил, что сборная Румынии — последняя команда в его карьере "Лівий Берег" - "Динамо" - 0:3: числа та факти "Динамо" продовжило безпрограшну серію в дебютних матчах з київськими клубами Яремчук не зіграв у матчі чемпіонату Греції: тренер "Олімпіакоса" розповів, чому українець не з'явився на полі Чому в будинку Мілевського провели обшуки: журналіст розкрив деталі гучної події з екс-форвардом "Динамо" Яремчук впервые в сезоне провёл в запасе календарный матч «Олимпиакоса» "Можливо, це будуть кейси "Кабаєв 2.0". Блогер висловився про найближчі перспективи новачків "Динамо"
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%