Сообщение #1256346 Просмотреть на стене →

Наразі ті заходи, про які сповістив пан Бебех, стосуватимуться лише матчів збірної. Однак зрозуміло, що в разі прийняття "Закону про фанатів" суворий паспортний контроль розповсюдиться на всі поєдинки, які проводитимуться на території України, без винятку.

Якщо так, то ця норма доволі сильно перегукуватиметься з окремими положеннями в одному з прийнятих 16 січня 2014 року ручним голосуванням диктаторським законом. Вчитуємося в те, за що проголосували тоді під чвакання діда Олійника "235 за" реґіонали, серед яких зокрема були й два новоспечених члени нинішнього виконкому ФФУ Москаленко та Герега.
У статті 1 Закону України "Про особливості забезпечення громадського порядку та громадської безпеки у зв’язку з підготовкою та проведенням футбольних матчів" вносилася поправка, згідно з якою обов’язковими реквізитами квитка ставали прізвище та ім’я його власника. Нову редакцію також отримував пункт 1 частини третьої статті 13:

У встановленому законодавством порядку здійснювати із залученням стюардів огляд глядачів та вимагати від них пред’явлення документів, що посвідчують особу, під час входу на територію спортивної споруди або перебування на ній.

Частину другу статті 17 доповнювали пунктом 4 такого змісту:

Пред’являти документи, що посвідчують особу, представникам організатора футбольного матчу, уповноваженим на реалізацію квитків, під час їх придбання, а також стюардам, працівникам служби безпеки спортивної споруди (футбольного клубу) або органів внутрішніх справ на їх вимогу під час входу на територію спортивної споруди або перебування на ній.

Понад три роки тому ці норми вважалися диктаторськими. Не дивно ж, бо режим Януковича збирався встановити над кожним кроком громадян тотальний контроль. Нині, коли біля керма держави знаходяться проєвропейськи налаштовані демократи, активний учасник Революції Гідності Роман Бебех називає можливі новації з продажем квитків роботою "заради безпеки на стадіоні".

Проте навіть якщо припустити, що це справді так і метою реформаторів є виключно наведення порядку на стадіонах, а не переслідування потенційно ненадійних елементів, де гарантія, що завтра проєвропейськи налаштованих політиків знову не замінять ті, хто тягнув країну в Тайожний союз? Чи їх позиції аж настільки крихкі? Відповідно тоді їм навіть приймати нічого не доведеться, лише користуватися нормами, прийнятими "папєрєднікамі". Зрештою, "Де "Беркут"?" з уст пана Павелка під час того самого поєдинку Металіст-1925 – Агробізнес теж насторожують.

У цілому ж питання з паспортним контролем на стадіонах доволі дискусійне. Навіть у редакції "Футбол 24" єдності знайти не вдалося. Цікаво, що думають наші читачі?
 
Последние новости
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%