Сообщение #1248247 Просмотреть на стене →

https://uk.wikipedia.org/wiki/Система_футбольних_ліг_Англії

Система футбольних ліг Англії — також відома як футбольна піраміда — є ланцюгом взаємопоєднаних клубних турнірів з футболу в Англії (хоча з історичних причин в змаганнях також бере участь невелика кількість клубів з Уельсу). Система має ієрархічну структуру, за якої клуби можуть пересуватися щабелями піраміди згідно з правилами вибуття або ж навпаки підвищення у класі, і дозволяє навіть найменшим клубам з самих підвалин піраміди мріяти про підкорення футбольних вершин. Система складається з більш як 140 ліг і 480 дивізіонів.[1] Кількість клубів змінюється з року на рік, але приблизно піраміда складається з більш ніж 7000 клубів.


Система являє собою ієрархію ліг, пов'язаних між собою правилами вибуття та підвищення у класі. Успішні клуби просуваються до вищих щабелів піраміди, і навпаки, клуби-невдахи опускаються нижче. Теоретично скромний місцевий аматорський клуб має можливість просунутися до самої вершини і стати чемпіоном Прем'єр-Ліги. Хоча це є малоймовірним на практиці (принаймні у короткостроковій перспективі), всередині піраміди безсумнівно відбуваються значні пересування.

Кожен з п'яти найвищих щаблів складається з одного дивізіону. Чим нижче, тим частішими є випадки існування паралельних ліг, які покривають дедалі менші й менші географічні регіони. Багато ліг складаються з декількох дивізіонів. Деякі з найнижчих ліг не мають постійного існування. Також є регіональні ліги, що офіційно не є частиною піраміди, оскільки вони не мають формальних угод з іншими лігами, але які тим не менше визнаються футбольними організаціями країни. Клуби з цих ліг можуть подати заяву на вступ до ліги, що є частиною піраміди.

Система футбольних ліг Англії не включає окремий різновид аматорських турнірів, відомий під назвою «недільна футбольна ліга». Ці турніри є незалежними утвореннями, в яких не існує принципу вибуття та підвищення у класі. Однак відомі випадки приєднання клубів недільної футбольної ліги до піраміди з метою просування щабелями.


Найвищим дивізіоном є Прем'єр-Ліга (1-й рівень піраміди), в якій грають 20 клубів. Далі розташована Футбольна Ліга, яка складається з трьох дивізіонів по 24 клуби у кожному: Чемпіонат (2-й рівень), Перша Ліга (3-й рівень) і Друга Ліга (4-й рівень). Усі 92 клуби Прем'єр-ліги і Футбольної Ліги є повністю професіональними, і їх часто називають «ліговими» клубами (витоки цього терміну є виключно історичними — до утворення Прем'єр-Ліги у 1992 році Футбольна Ліга складалася з 92 клубів, поділених на чотири дивізіони). Відповідно клуби на нижчих щабелях піраміди за звичкою називають «неліговими», хоча цей термін є тепер фактично некоректним.

Найвищим щабелем цього так званого «нелігового футболу» є Футбольна Конференція (або просто «Конференція»), яка складається з загальнонаціонального дивізіону під назвою Національна Конференція (5-й рівень), за яким розташовано два регіональні дивізіони 6-го рівня (Північна Конференція і Південна Конференція), в кожному з яких виступають по 22 клуби. Деякі з цих клубів є повністю професійними, інші є напівпрофесійними. Деякі з клубів нижче Конференції є напівпрофесійними, але починаючи з певного щабеля усі клуби є аматорськими.

Далі за Футбольною Конференцією йдуть три регіональні ліги, кожна з яких загалом покриває певний географічний регіон, хоча регіони іноді перетинаються. Це є Північна Прем'єр-Ліга (покриває північ Англії), Південна Прем'єр-Ліга (покриває південь і центр Англії, а також частини Уельсу) і Істміанська Ліга (покриває південний схід Англії). Кожна з цих ліг має вищий дивізіон (7-й рівень) і два паралельних дивізіони рівнем нижче (8-й рівень), окрім Північної Прем'єр-Ліги, яка матиме два паралельни дивізіони лише починаючи з сезону 2007-08.

9-й рівень складається з вищих дивізіонів великої кількості регіональних ліг. Вони мають різну структуру, але всі мають одну спільну рису: щоразу на наступному рівні знаходяться ще більше ліг, кожна з яких покриває все менший географічний регіон.
 
Последние новости
Сергей Косовский: «С отцом по поводу нашего матча с «Динамо» конечно поговорим» Микита ШЕВЧЕНКО: "Слова Бущана про рівень Прем'єр-ліги? Можливо, гравцям "Динамо" видніше, адже вони грають у єврокубках, але, на мій погляд, зараз чемпіонат конкурентний і цікавий" "Лівий берег" – "Динамо" 0:0. Першість U-19. LIVE!!! Редушко у старті, Пономаренко у запасі "Лівий берег" – "Динамо". Першість U-19. Пряма трансляція на YouTube Никита Шевченко: «Возможно игрокам «Динамо» виднее, но, на мой взгляд, сейчас чемпионат Украина конкурентный и интересный» "Лівий берег" - "Динамо": ситуація з дискваліфікаціями Пресс-служба «Ворсклы»: «Матч 1/8 финала Кубка Украины с «Динамо» должен состояться в Полтаве» Стадион «Динамо» имени Валерия Лобановского примет центральный матч 9-го тура первой лиги Чемпионат Украины. «Левый берег» — «Динамо». Ситуация с дисквалификациями "Ворскла" звернулася до УПЛ про перенесення матчу з "Олександрією" на виїзд, зустріч з "Динамо" у Кубку має відбутися у Полтаві
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%