Сообщение #1173639 Просмотреть на стене →

Пенсійне забезпечення в Іспанії
У відповідності до «Загального закону про соціальне забезпечення», затвердженого Королівським законодавчим декретом № 1/1994 від 20.06.1994, в Іспанії існують наступні види пенсій:

контрибуційні пенсії (pensiones contributivas);
неконтрибуційні пенсії (pensiones no contributivas).
Контрибуційні пенсії — це грошові виплати за не чітко визначений проміжок часу (хоча й не завжди), призначення яких, як правило, обумовлено наявністю попереднього юридичного зв’язку з Соціальним забезпеченням (наприклад, у певних випадках необхідно підтверджувати наявність мінімального періоду сплати страхових внесків) і при умові виконання усіх інших вимог.

Розмір таких пенсій визначається в залежності від розміру внесків, сплачених працівником і працедавцем (у випадку найманих працівників) за той час, що розглядається для визначення регуляторної бази для конкретної пенсії.

Існують наступні підвиди контрибуційних пенсій:

у зв’язку з виходом на пенсію/ у відставку: звичайна пенсія; дострокова пенсія в зв’ язку з членством в товариствах взаємодопомоги; дострокова пенсія для осіб, які не є членами товариств взаємодопомоги; дострокова пенсія в зв’язку зі зниженням пенсійного віку для осіб, які виконують важку роботу, пов’язану з контактом з токсичними речовинами або зі шкідливими умовами праці; дострокова пенсія у зв’язку з інвалідністю, часткова пенсія; так звана гнучка пенсія і спеціальна пенсія по досягненню 64 років.
у зв’язку з постійною непрацездатністю: пенсія в зв’язку з повною, абсолютною та значною втратою працездатності.
у зв’язку зі смертю: пенсія для подружжя чоловіка або дружини, які овдовіли, сирітська пенсія і пенсія для членів родини померлого.
Неконтрибуційні пенсії — це грошові виплати для тих громадян, які не мають достатніх для існування засобів, навіть при умові, що вони ніколи не сплачували внески або ж період сплати ними внесків не є достатнім для отримання ними контрибуційних виплат.

Існують наступні підвиди неконтрибуційних пенсій:

у зв’язку з інвалідністю.
у зв’язку з виходом на пенсію/у відставку.
Детальну інформацію відносно умов отримання кожного з перелічених підвидів контрибуційних і не контрибуційних пенсій можна знайти на сайті Міністерства праці та іміграції Іспанії в розділі «Соціальне забезпечення» http://www.seg-social.es.

Стосовно ж так званої звичайної пенсії в системі контрибуційних пенсій, то згідно ст. 161 «Загального закону про соціальне забезпечення», затвердженого Королівським законодавчим декретом № 1/1994 від 20.06.1994, в Іспанії право на її отримання мають особи, що відповідають наступним загальним вимогам:

досягли 65 років;
які сплачували страхові внески протягом 15 років (щонайменш два з них — протягом 15-річного періоду, який безпосередньо передує моменту звернення про призначення пенсії).

http://zarobitchany.org/content/pens-ine-zabezpecsennya-v-span
 
Последние новости
Игорь Суркис: «Без вас, наши уважаемые защитники и защитницы, этой прекрасной Украины уже не было бы» Матч «Хоффенхайм» — «Динамо» обслужит бригада арбитров из Северной Македонии. Рефери в поле 47 лет и он уже судил «Динамо» Йожеф САБО: "Ярмоленко зараз реально може допомогти збірній лише у випадку, якщо вона вже виграватиме, вийти наприкінці матчу хвилин на 15-20" Мирча Луческу заявил, что сборная Румынии — последняя команда в его карьере "Лівий Берег" - "Динамо" - 0:3: числа та факти "Динамо" продовжило безпрограшну серію в дебютних матчах з київськими клубами Яремчук не зіграв у матчі чемпіонату Греції: тренер "Олімпіакоса" розповів, чому українець не з'явився на полі Чому в будинку Мілевського провели обшуки: журналіст розкрив деталі гучної події з екс-форвардом "Динамо" Яремчук впервые в сезоне провёл в запасе календарный матч «Олимпиакоса» "Можливо, це будуть кейси "Кабаєв 2.0". Блогер висловився про найближчі перспективи новачків "Динамо"
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%