Сообщение #2671221 Просмотреть на стене →

🍁 Хтось мені доводив, що Зеленський - чудовий переговорник.

Можливо, з Єрмаком і Татаровим - так, але…

Як повідомляє польський портал Onet, Зеленський посварився з міністром закордонних справ Польщі Сікорським, коли той у п'ятницю приїздив до Києва,

"За повідомленнями учасників розмови, атмосфера між Зеленським та Сікорським була вкрай напруженою. Поляки були як мінімум здивовані стилем, в якому Зеленський намагався поводитися з головою польського МЗС", - пише журналіст, публіцист та колишній польський дипломат Вітольд Юраш.

На зустрічі також був присутній глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс.

Зеленський одразу звинуватив Польщу, що вона не підтримує Україну у переговорах щодо вступу до ЄС. Сікорський відповів, що Польщі знадобилося десятиліття для вступу, а запропонований Офісом Зеленського термін «нереалістичний».

Далі Президент заявив, що Варшава має передати Україні більше військової техніки і збивати ракети і дрони над Україною. Сікорський відповів, що це неможливо без рішення НАТО.

Потім Зеленський сказав, що Польща роздмухує тему Волинської трагедії з внутрішньополітичних міркувань і не повинна порушувати цю тему. Сікорський закликав до ексгумації жертв для гідного перепоховання.

"У якийсь момент атмосфера була настільки поганою, що можна було навіть говорити про сутичку", - йдеться у статті.

Також Зеленський закликав негайно скасувати виплати для українців у Європі, щоб вони повернулися на батьківщину та йшли воювати.

❗️Допускаю, що у чомусь Зеленський формально правий, але його вимагально-істеричний стиль ведення міжнародних перемовин призводить лише до ускладнення ситуації.

Через півтора тижня у президента зустріч з Байденом. Вирішальна зустріч, від якої залежить дуже багато.

Якщо Зеленський думає, що найкраща стратегія у прийдешніх перемовинах - накричати на Байдена і звинуватити його у всіх невдачах України, а дід одразу злякається і віддасть нам всі літаки, ракети та кораблі, то в мене для нього погані новини.

Якось ніяково мені перед цією зустріччю. Хоча у котрий раз повторюю - іншого президента на цей час у мене для вас немає.
 
+1
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%