Сообщение #2670610 Просмотреть на стене →

ПЕРЕГОВОРИ. ДВА ФРОНТИ.

Спочатку відповідь на питання - "Чого у Київ повернувся Залужний"? Повернувся тому, що саме він був відповідальним за узгодження з британським урядом цілей на території рф по яким можна буде бити ракетами "СтормШедоу". І він буде присутнім на спільному засіданні британо-україно-американських делегацій присвячених у тому числі цьому питанню на якому буде формалізовано надання цього дозволу і закріплено список цілей для ураження.

Є непогана новина. З весни не було жодного дозволу на удари по рф ракетами ATACMS не зважаючи на даний у квітні формальний, "по узгодженню", дозвіл. США включать ці ракети у загальний дозвіл разом з JASSM та Storm Shadow. Не треба переоцінювати це рішення - ракет цього типу реально мало - вироблена обмежена кількість, але на додаток до інших все згодиться. .

Останнє - Міністр Сибіга вже повідомив Держдеп США про те, що Україна має намір порушити на переговорах сьогодні питання щодо перспективної передачі для потреб ЗСУ застарілих моделей ракет "Томагавк". Знаю що відповіддю було - "Свої будуйте, це скоріше ніж отримаєте дозвіл", але... "За запит у морду не дадуть".

Ну а тепер про головне. Путін за останні 20 днів написав листи урядам Німеччини. Франції, Великобританії. Китаю, Саудівської Аравії, Індії, окремо кандидатам у Президенти США та Президенту Байдену та Президенту Туреччини. За зміст листів Шейху, Ердогану та Сі з Моді не знаю нічого, але судячи з того, що інші отримали більш-менш однакові "пропозиції" можна думати що і у тих зміст був схожим.

путін просить вплинути на Україну щоби та вивела війська з Курської області. Після цього він згоден на негайне запровадження "режиму припинення вогню".
путін згоден на рівноцінний обмін територіями Курщини та Запорізької області якщо Україна "закріпиться у Курській області", але території на Запоріжжі повинні передаватися відносно рівномірно уздовж ЛБЗ без утворення можливих виступів у один чи інший бік.
путін пропонує якомога скорішого переведення статуту припинення вогню з тимчасового на стале одразу після початку переговорів про "Врегулювання української кризи".
путін, у випадку згоди США та України прийняти до обговорення його пропозиції, "у якості жесту доброї волі" пропонує впровадження тимчасового одностороннього мораторію на удари по українській енергетиці.
путін готовий до обговорення демілітаризованого особливого статуту у нині окупованих територій Запорізької та Херсонської областей у складі України.
путін просить на 25 років виключити питання Криму з теми майбутніх переговорів про урегулювання.
пУТІН ГОТОВИЙ ДО ОБГОВОРЕННЯ СУТТЄВОГО ЗБІЛЬШЕННЯ ЧИСЕЛЬНОСТІ ОСОБОВОГО СКЛАДУ ТА СИСТЕМ ОЗБРОЄНЬ ЯКІ ЗСУ БУДУТЬ МАТИ У ПІСЛЯВОЄННИЙ ПЕРІОД.

Про те, що нам пропонує Китай я писав багато разів. Туреччина. Індія та Саудівська Аравія мають у принципі спільний погляд на мирний процес - "Припинення вогню - початок переговорів по усьому спектру питань на основі поваги до державного суверенітету та територіальної цілісності України". По факту - вони за замороження війни бо прекрасно знають що путін не піде з усіх окупованих територій. Для них головне - припинення бойових дій та відновлення "нормальних торгівельних відносин" у післявоєнному світі.

Зрозуміла позиція союзників - "Геть з Херсонщини та Запоріжжя, потім переговори",

З путінських пропозицій можна зробити однозначний висновок - росія реально "здувається". Резервів як людських так і фінансових та озброєння, стає все менше, путінські пропозиції потроху дрейфують у стан сприйняття неспотвореної реальності. Дрейф доки ще мізерний. але може згодом, після виборів у США, стати помітним у випадку військових надбань ЗСУ.

Молимося на ЗСУ, допомагаємо останнім, працюємо на Перемогу та пам'ятаємо - осінь буде багато в чому визначальною у конструкції майбутнього перемир'я. Витримки та віри.

Про особисте. Я радий що у декого саме я відповідальний за геть усе що робиться в Україні. Може написати заяву на звільнення з відповідальних щоби не мати такий страшний тягар? Питання риторичне. Буду 15го вересня. Зник.
 
+3
Последние новости
"Лівий берег" - "Динамо": ситуація з дискваліфікаціями Пресс-служба «Ворсклы»: «Матч 1/8 финала Кубка Украины с «Динамо» должен состояться в Полтаве» Стадион «Динамо» имени Валерия Лобановского примет центральный матч 9-го тура первой лиги Чемпионат Украины. «Левый берег» — «Динамо». Ситуация с дисквалификациями "Ворскла" звернулася до УПЛ про перенесення матчу з "Олександрією" на виїзд, зустріч з "Динамо" у Кубку має відбутися у Полтаві Эксклюзив. Леонид Буряк: «Некоторые «эксперты» в высшей лиге провели всего по 90 матчей, а сейчас учат футболистов, как играть» "Динамо" – це еліта українського футболу. Гравці "Лівого берега" про підготовку до протистояння з киянами у першості U-19 Таблиця коефіцієнтів УЄФА: як поразка "Динамо" вплинула на позиції України у рейтингу Завдяки розгромним поразкам "Бешикташа" та "Карабаха" "Динамо" пішло з останнього місця у турнірній таблиці Ліги Європи Виталий Косовский: «Динамо» в матче с «Лацио» очень не хватало Попова»
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%