Сообщение #2669659 Просмотреть на стене →

ПРИГОДИ УКРАЇНЦІВ У ВАШИНГТОНІ.

Відбулася зустріч Радників з Національної Безпеки США, Франції, Великобританії та Німеччини спочатку з усіма членами української делегації, потім у закритому форматі з головою ОПУ Ермаком. Основні питання два. Перше - обговорення можливих цілей на території рф для ударів союзницькою далекобійною зброєю. Друге питання - форсування процесу створення спільних підприємств для забезпечення потреб ЗСУ.

Почну з поганого. Організатором зустрічі був Салліван на замовлення української сторони. Саме він запросив до участі у ній свого німецького колегу хоча Німеччина принциповий супротивник не тільки ударів ракетами по території рф, але й передачі німецьких ракет Україні. Я не можу стверджувати, але мені здається що Саллівану був потрібен голос проти надання дозволу. Як нам довели, зустріч пройшла доволі напружено. Франція та Великобританія за нанесення ударів "SCALP" та "Storm Shadow" по території рф, США та Німеччина проти для своїх ATACMS, JASSM та TAURUS. "Нічия". Знаю що Ермаку та Умерову Салліван дорікнув за "відверті маніпуляції навколо питання можливих ударів по аеродромах на території рф". На думку американської сторони вони ніяк не захистять українців від застосування КАБів бо росіяне відвели усі носії бомб на аеродроми поза межами можливого ураження американськими ракетами. Українці наголошували на необхідності атак складів БК, нафтосховищ, військових баз та заводів ОПК у зоні ураження і мали у цьому підтримку ВБ та Франції. Підсумок обговорення за зачиненими дверима Ермака та чотирьох радників - пропозиції з усіма зауваженнями усіх сторін вже сьогодні будуть на столі Президента Байдена. Рішення буде прийняте упродовж двох - трьох діб.

Мала відбутися зустріч Віце-Прем'єра Свириденко, Умерова та Ермака з представниками військово-промислових корпорацій США - її скасували. Причина - подібна зустріч влітку була організована у Києві Пріцкер і з тієї пори нічого не змінилося. Натомість на зустрічі Ермак передав партнерам письмові Гарантії від Президента України що усі проблеми у створенні спільних підприємств, а головною досі залишається проблема розподілу прав власності (Україна вперто вимагала половину акцій на підприємствах що утворюються, партнери пропонували максимум 30) будуть вирішені на користь західних учасників.
Від себе - втрачено на дурні суперечки як мінімум 10 місяців. За цей час можливо було б побудувати хоч щось...
Жадібність наших переговорників зіграла з Україною злий жарт... Усі радники пообіцяли передати українські пропозиції своїм виробникам зброї які мають бажання створювати підприємства на території України. Маю надію що процес зрушить з місця і на додачу до "Рейтеон", "Рейнметалл" та "BAE System" додадуться ще 17 військово-промислових корпорацій союзників які або декларували створення підприємств, або вже знаходяться на стадії підготовки контрактів.

Окремою темою була тема майбутніх переговорів з рф про перемир'я. Сторони дійшли згоди що станом на зараз вони передчасні - починається активна фаза серії наступальних дій ЗСУ. Умеров та Ермак виказали впевненість у силі ЗСУ та у здобутті ними майбутніх перемог які дадуть змогу вести переговори з рф з позиції сили.

Українська сторона отримала обіцянку від чотирьох радників - пакети допомоги будуть надані у найближчі тижні. Від себе - не чекайте на офіційні повідомлення про подібні пакети - станом на зараз не оголошується навіть третина з наданого.

Більше новин про зустріч немає. Спокійної неділі та гарних новин.
 
+3
Последние новости
"Лівий берег" - "Динамо": ситуація з дискваліфікаціями Пресс-служба «Ворсклы»: «Матч 1/8 финала Кубка Украины с «Динамо» должен состояться в Полтаве» Стадион «Динамо» имени Валерия Лобановского примет центральный матч 9-го тура первой лиги Чемпионат Украины. «Левый берег» — «Динамо». Ситуация с дисквалификациями "Ворскла" звернулася до УПЛ про перенесення матчу з "Олександрією" на виїзд, зустріч з "Динамо" у Кубку має відбутися у Полтаві Эксклюзив. Леонид Буряк: «Некоторые «эксперты» в высшей лиге провели всего по 90 матчей, а сейчас учат футболистов, как играть» "Динамо" – це еліта українського футболу. Гравці "Лівого берега" про підготовку до протистояння з киянами у першості U-19 Таблиця коефіцієнтів УЄФА: як поразка "Динамо" вплинула на позиції України у рейтингу Завдяки розгромним поразкам "Бешикташа" та "Карабаха" "Динамо" пішло з останнього місця у турнірній таблиці Ліги Європи Виталий Косовский: «Динамо» в матче с «Лацио» очень не хватало Попова»
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%