Сообщение #2647887 Просмотреть на стене →

WE WANT INFORMATION - 44.

1. Переговори про звільнення "Азовців" проходять вкрай важко. Як каже один з посередників при переговорах - директор ЦРУ, путін вже двічі змінював вимоги. Спочатку він через Наришкіна передав що жодного звільнення "Азовців" не буде. Потім було "Віддамо в обмін на офіцерів ФСБ та кадировців по формулі "один на одного" причому віддадуть тільки тих "Азовців", у кого найменші строки засудження". Позиція Української сторони, зокрема Голови ГУР Буданова - голови нашої переговорної групи - "Або усіх на усіх, або "Азовців" плюс визначених на "жирних" та строковиків". У переговори залучені американці, Катар, вже ОАЕ та Туреччина. Швидкого обміну чекати годі - все йде важко, але, маю надію, все ж наші та американці хуйло дотиснуть тим більше що обмінний фонд постійно поповнюється.

2. Щодо анонсованої "Політіко" передачі нам ракет класу "Повітря - земля" до літаків Ф- 16. Принципове рішення про їх передачу було прийняте ще у травні, про це я неодноразово писав, але "поставлено на паузу" - ми відступали, справа йшла до переговорів та до перемир'я. Вдалий наступ у Курську "зняв з паузи" технічні переговори про передачу - останні три тури були вже не по темі передачі. а по темі технічних питань, зокрема надання обладнання до літаків для використання ракет, та - головне - по регламентаціі узгоджень на удари та визначення цілей по яким ці удари дозволено наносити. Рішення про передачу прийняте, останні питання на позавчорашніх переговорах Умерова та Остіна вирішені, ракети буде передано у складі наступних максимум двох пакетів американської допомоги. Передадуть - розповім, якщо дозволять.

3. Президент Байден доручив очільнику Пентагону "повернути практику виділення військової допомоги Україні на рівень двох - трьох пакетів у місяць". .про що проінформовано вище керівництво України. Остін запевнив Умерова у тому, що питання озброєння нових та поповнення озброєння діючих бригад ЗСУ буде вирішено у самий найближчий час.

4. Німці опублікували список озброєнь які вони планують передати Києву. Так от - це не повний список, бо озброєння радянського зразку яке купується за німецькі гроші, частково відновлюється у Німеччині, у цей список не входить. А там теж серйозні об'єми та номенклатура.

5. Коли Кірбі радив путіну "забиратися під три чорти" АП Байдена вже мала принципову згоду провідних союзників України надати "максимально можливе швидку та масштабну допомогу у найкоротші строки для збереження ЗСУ наступального імпульсу, його посиленню і, як результат НОВИХ ТА НОВИХ УДАРІВ ЯК ПО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ ТАК І ПО ТЕРИТОРІЇ РОСІЇ, сприяти здобуттю Україною сильної позиції на майбутніх мирних переговорах з рф". Найближчим часом слід чекати нової військової допомоги від Держав-союзниць, зокрема Великобританії, Німеччини. Італії, Нідерландів, Норвегії, Іспанії та інших. Франція допоможе трохи пізніше - там свої післявиборчі урядові проблеми, але Макрон принципово згоден з позицією США та інших важковаговиків.

6. Нове керівництво Великобританії досі проти використання ракет "Сторм Шедоу" по території рф. Але. На післязавтра заплановані переговори між Держсекретарем США та очільником МЗС Великобританії і є шанс на вирішення цього питання на користь України. Чекаємо, побачимо.

Про перебіг переговорів щодо мораторію на удари по енергетичній інфраструктурі розповім післязавтра. Є проміжні результати, вірогідні домовленості, але не факт. Побачимо.

Тримайтеся. Ця осінь повинна вирішити якщо не підсумок війни. то її проміжний результат. Легко не буде, але до кінця "гарячої війни" залишилося небагато. Витримаємо.
 
+5
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%