Сообщение #2647687 Просмотреть на стене →

ВІЗИТ ПОВАЖНИХ ГОСТЕЙ. ПІДСУМКИ.
 Вчора до Києва завітали поважні гості, це Заступнмк Держсекретара США О'Брайен та Начальник Штаба Армії США генерал Джордж А. Ренді з групою офіцерів штабу. Для чого приїхали військові - не наше собаче діло, все що ми повинні знати - вони прийняли участь у розширеній нараді у ГШ ЗСУ. Цілі візиту О'Брайена більш відомі. Останній зустрівся з головою нашого МЗС Кулєбою, Президентом Зеленським, головою МОУ Умеровим, а також прийняв участь у нараді на Банковій у котрій приймали участь вищезгадані міністри плюс очільник ГШ ЗСУ Баргілевіч та голова ОПУ Ермак. Цілі візиту та теми переговорів з нарадою.
1. Узгодження спільної дипломатичної позиції по викликам які постають у світлі "Курської операції.2. Звіт українських посадовців щодо виконання "домашнього завдання" з втілення у життя стандартів НАТО в Україні. 3. Звіт української сторони з реформування сектору Нацбезпеки.4. Узгодження з Українською стороною можливого майбутнього рішення АП Бадена щодо залучення відставних льотчиків США до пілотування українських літаків американського виробництва5. Обговорення прохань України щодо підвищення далекобійних можливостей ЗСУ., зокрема прохання надання дозволу на викорисиання ракет ATACMS по території рф на повний радіус дії по визначеному переліку цілей. 
 По пункту 5 рішення немає, але О'Брайен передасть Держсекретару українські пропозиції які були узгоджені на спільній нараді.
 По пункту 4. Є принципова згода на залучення льотчиків але у випадку їх залучення вони не зможуть працювати поблизу ЛБЗ  - виключно у сфері ППО. Президент Зеленський особисто пообіцяв прискорити підготовку інфраструктури для якомога скорішого надходження чергових партій літаків і доповів, що фінансування цієї підготовки було і залшається пріоритетним для України.
По пункту 3 доповісти не можу навіть тих крихт що дали. Але обговорювалися засоби цивільного контролю за діяльністю силових структур зокрема. 
По пункту 2. Умеров та Зеленсткий відзвітували про впровадження у дію за останні 3 місяця 12ти стандартів НАТО. О'Брайен вчергове відмітив що вкрай недостатній рівень боротьби з корупцією на всіх рівнях, а особливо у вищих ешелонах влади - головне гальмо яке не дає Україні можливості швидко наближатися до стандартів НАТО. Президент України вчергове висловив незгоду з твердженнями американської сторони і заявив, що у вищих ешелонах влади корупцію "маже подолано". Домовилися у ході наступного візиту заслухати звіти українських антикорупційних органів і інспекторів США з "Групи Пріцкер". 
По пункту 1. Сторони "звірили годинники" після чого посадовець США пообіцяв і надалі "підтримувати на рівні дипломвтії військові зусилля України по наближення миру на українських умовах". 
 Наразі більше новин немає. Гарного дня і гарних новин.
 
+2
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%