Сообщение #2637092 Просмотреть на стене →

У випадку Тіма та Алекса Фолі, які народилися в Канаді, вони вперше дізналися, що їхні батьки, Дон і Енн, насправді Андрій і Олена з Сибіру, ​​коли ФБР постукало до їхнього будинку в Кембриджі, штат Массачусетс, на Тіма. 20-річчя в 2010 році.

Лише коли він приїхав до Москви і йому показали старі фотографії його батьків у формі КДБ, це нарешті стало очевидним, розповів Алекс Guardian у 2016 році . Братів позбавили канадського громадянства, дали російські паспорти та нові прізвища. «З точки зору сім’ї та збереження всього цього разом, це справді погано працює, коли ти вибираєш такий шлях», – сказав Тім.

Головне питання для всіх нелегалів, які мали дітей, полягало в тому, коли їм розкрити правду, якщо взагалі. Зробити це, перебуваючи за кордоном, було величезним операційним ризиком. А якщо діти ляпнули щось друзям або вчителям? Багато нелегалів, як-от Дульцев, розкривали свою особу своїм дітям лише тоді, коли вони вже поверталися додому в кінці своїх місій.

Файл в архіві документів КДБ, вивезених контрабандою з Росії, розповідав про випадок нелегальної пари, яка виявилася чистою, коли вже була в поїзді зі Східного Берліна до Москви, після закінчення тривалого завдання на заході. «Хлопчик почав плакати і лежав на ліжку, повторюючи одне і те ж: хоче додому і більше нікуди не піде», – записано в файлі.

У рідкісному відвертому зізнанні Володимир Крючков, який був призначений головою Управління зовнішньої розвідки КДБ у 1974 році, визнав, що життя нелегала часто призводило до «сумних сімейних ситуацій... а іноді й до непримиренної ненависті».

Можливо, Софія та Деніел достатньо молоді, щоб адаптуватися до нового життя в Росії, але це буде непросто, і навряд чи вони коли-небудь знову побачать когось зі своїх друзів із Любляни. Однак уже зараз їхню складну сімейну ситуацію в Москві називають чимось, чим можна пишатися – доказ того, на що російські оперативники підуть в ім’я патріотизму.

«Я дуже вдячна нашій країні і дуже вдячна Володимиру Володимировичу [Путіну]», — сказала Дульцева, коли вся родина з’явилася на російському телебаченні в понеділок, прогулюючись територією штаб-квартири СВР у Підмосков’ї.

У Данила був дев'ятий день народження, і кореспондент подарував йому іграшку Чебурашку з радянського мультфільму і запитав, чи вивчили вони ще якісь російські фрази. Їхні батьки дивилися на них, усміхаючись, очевидно, не турбуючись про показ своїх дітей на телебаченні.

Кореспондент запевнив глядачів, що шпигунство, яке проводили Дульцеві протягом багатьох років під прикриттям, варте всього обману: «Це професіонали високого класу, які все своє життя присвятили Батьківщині, йдучи на такі жертви, яких звичайні люди не можуть зрозуміти. Вони виховували своїх дітей як іспаномовних католиків. Тепер їх треба буде вчити, що таке борщ».

У квітні 2025 року буде опубліковано книгу « Нелегали: найсміливіші шпигуни Росії та їхня багатовікова місія проникнення на Захід», автор Шон Вокер.
Як діти звільнених розвідників на польоті до Москви дізналися, що вони росіяни
11-річна Софія та 8-річний Даніель не розмовляли мовою і нічого не знали про свою нову батьківщину

Шон Вокер, кореспондент із Центральної та Східної Європи

https://www.theguardian.com/world/article/2024/aug/06/how-children-of-freed-spies-learned-they-were-russian-on-flight-to-moscow
Як діти звільнених розвідників на польоті до Москви дізналися, що вони росіяни
11-річна Софія та 8-річний Даніель не розмовляли мовою і нічого не знали про свою нову батьківщину

Шон Вокер, кореспондент із Центральної та Східної Європи
8.08.2024
#manowar723 #історія #сім
#Черкаси #Америкасьогодні #світовіЗМІ #цитати
#VIVAVIVAУКРАЇНА #суспільство #освіта #Міжнароднеправопринципитазастосування #раша

Мицик Юрій Миколайович !Черкаси) -історик. та шахіст (Вчитель історії та правознавства кмс з шахів та Дитячий Тренер-майже 20 років праці у освіті,на початку серпня буде 5 років,як без роботи,коли звільнився з роботи з ЦДЮТ (Черкаси) ,де 13 років з 2006-2019 працював керівником шахового гуртка "Біла Тура
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%