Сообщение #2636925 Просмотреть на стене →

2scorpions-7800 (07.08 в 11:32) № 2636919
-----------------------------------------
Не встиг відредагувати Часом дуже швидко зникає можливість редагування допису
Уточнюю Суттєве уточнення,але питання відкупу від мобілізації завжди було важливим не лишень для айтішників,а для багатьох Ухилянтіів
Айтішники значно зменшили пожертви на ЗСУ
За рік українські IT-спеціалісти стали менше донатити на ЗСУ – дослідження
https://glavcom.ua/country/society/za-rik-ukrajinski-ajtishniki-stali-menshe-donatiti-na-zsu-doslidzhennja--1013736.html
7.08 .2024
Мицик Юрій Миколайович !Черкаси) -історик. та шахіст (кмс з шахів та Дитячий Тренер-майже 20 років праці у освіті,на початку серпня буде 5 років,як без роботи,коли звільнився з роботи з ЦДЮТ (Черкаси) ,де 13 років з 2006-2019 працював керівником шахового гуртка "Біла Тура"
#manowar723 #новинкимобілізації
#Черкаси #історія #суспільство.
#VIVAVIVAУКРАЇНА
#Міжнароднеправопринципитазастосування #цитати
Якщо минулого року 81% фахівців активно підтримували армію, то цього року їх частка знизилася до 75%

Попри те, що більшість IT-спеціалістів продовжують підтримувати українську армію, останні дані свідчать про певні зміни у їхній готовності донатити та пріоритетах пожертв. Дослідження показує, що 77% технічних спеціалістів та 80% нетехнічних спеціалістів продовжують робити пожертви, але це менше, ніж у попередньому році. Найбільше зниження спостерігається серед тих, хто не планує повертатися в Україну, досвідчених фахівців та чоловіків. Про це йдеться у звіті з опитування DOU.
https://dou.ua/lenta/articles/donations-from-ukrainian-it-2024/
Середній розмір щомісячного донату залишається на рівні $188, що свідчить про стабільність середньої суми пожертв. Однак, зменшилася частка тих, хто передає понад $1000, що може бути пов'язано зі зміною фінансового становища деяких IT-фахівців.

Цікаво, що змінюються і пріоритети пожертв. IT-фахівці все частіше підтримують невеликі збори та ініціативи, а також напряму допомагають друзям та родичам на фронті. Серед найпопулярніших напрямків донатів залишаються дрони, транспорт для військових та засоби РЕБ/РЕР.
Зниження готовності донатити може бути пов'язане з кількома факторами. По-перше, зниження зарплат та збільшення витрат впливають на фінансові можливості багатьох спеціалістів, особливо тих, хто не планує повертатися в Україну. По-друге, деякі IT-фахівці вважають, що їхні пожертви вже не мають такого впливу, як раніше, і тому обирають інші способи підтримки армії. По-третє, деякі спеціалісти втратили довіру до великих фондів та організацій, вважаючи, що їхні кошти використовуються неефективно.

Незважаючи на ці зміни, українські IT-фахівці залишаються важливим джерелом підтримки для армії. Вони продовжують шукати нові способи допомоги, адаптуючись до нових реалій та викликів.

 
Последние новости
"Навіть "Динамо" цього не робить": тренер "Карпат" про розгромну поразку від "Шахтаря" Главный тренер «Лацио» недоволен графиком своей команды в Серии А перед матчем с «Динамо» Белик получил трехматчевую дисквалификацию за драку после матча «Шахтер U-19» — «Динамо U-19». Полное решение КДК УАФ Три гравці "Динамо" потрапили до символічної збірної 4-го туру Прем'єр-ліги «Сейчас «Динамо» — это очень сильный соперник», — защитник «Руха» Колонка Александра Липенко. Преданные друзья киевского «Динамо»! "Динамо" влаштувало футбольне свято для дітей українських героїв Виталий Пономарев: «К матчу с «Динамо» готовимся в обычном режиме. Есть время, чтобы изучить игру нашего соперника» Колонка Сергея Тищенко. Новая динамовская звездочка Себальйос став гравцем 26-ї країни далекого зарубіжжя, чиї представники забивали за "Динамо" в УПЛ
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%