Сообщение #2636754 Просмотреть на стене →

Раніше я багато займався будівництвом навчального центру для пілотів ударних дронів, перед цим – підприємством з виробництва цих ударних дронів, а тепер вже деякий час я співпрацюю з компанією, яка самотужки розробила та виробляє особливі снайперські гвинтівки. Це українська компанія, її назва Delta Technics. Саме її гвинтівки я презентував на стенді в Парижі на величезній виставці озброєння Eurosatory 2024.

У недавньому інтерв’ю я казав, що бачу своє майбутнє так: розвивати вітчизняне виробництво зброї та виводити одну з компаній у лідери ринку. Я казав саме про Delta Technics. Я займаюся цією компанією, бо вона дивовижна. Ось декілька фактів:

Більше 20 років команда розробляла спортивну зброю. І це була зброя для спорту й більш ні для чого. З цією зброєю періодично виборювалися призові місця на змаганнях. Відповідно, у компанії багато спортсменів із стрілецького спорту, які знають, що саме потрібно, щб на великій відстані влучити у десятку. Отак до снайперської зброї перейшли підходи та філософія із стрілецького спорту.

Але спортивна спрямованість трансформувалася з початком війни у 2014 році. Розробки набули нової специфіки – снайперської. І тепер як в менеджменті, так і серед розробників діючі бойові снайпери, які певну кількість часу проводять на фронті, виконуючи бойові завдання. Саме під час цієї бойової роботи вони бачать, що саме й як треба удосконалити в конструкціях гвинтівок, які компанія розробляє вже певний час. Тому безперервно вносяться удосконалення.

Матеріали. До традиційних матеріалів, які застосовуються в галузі більше ста років, у компанії відносяться скептично. Тому зі світу спортивної зброї до цих снайперських гвинтівок перейшли найсучасніші матеріали, які міцніші та легші за традиційні: алюміній замість сталі, фіберглас замість дерева та традиційних пластиків, кераміка для поверхонь тертя, та навіть більше: матеріал, який називають DLC – diamond-like carbon, діамантоподібний карбон. Це речовина, яка за властивостями схожа на діамант, така вона міцна та тверда. Вона застосовується у болтових групах, і через неї затвор більше не потребує ні змащування, ані чищення: навіть якщо в затвор потрапить пісок, він не зможе пошкодити деталі, а натомість під час тертя перетвориться на пудру, бо деталі затвору набагато міцніші. Це покриття еможливо ані пошкодити, ані пошкрябати, бо воно міцніше за сталь.

Але це тільки початок розповіді про особливості Delta Technics.

Детальніше про ці гвинтівки я розповідатиму у наступних постах, а поки що запрошую до їхнього нещодавно створеного інстаграм-каналу. Там можна подивитися та трохи почитати про гвинтівки, а аткож побачити, що ми робили на Eurosatory-2024.

https://www.instagram.com/technicsdelta/

Томчук
 
+3
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%