Сообщение #2636316 Просмотреть на стене →

"ЩО ПАНІ ПРІЦКЕР НАМ ГОТУЄ"?

Під час свого візиту до Києва, дай Боже не останнього, Пріцкер презентувала "План розвитку України" котрий підготувала група американських економістів та політологів на чолі з одним нобелевським лауреатом. Я б міг назвати усі прізвища. але... Якщо наш влада не візьме цей план у роботу, його опублікують у повному обсязі з усіма подробицями, тоді будуть усім усе. Візьмуть до виконання - наші можуть і собі привласнити, аби працював. Він дуже докладний та прорахований у часі і доволі "товстий", Я ж розповім про три ключові реформи які пропонують нам втілити.

1. Реформа Держуправління. Дам дуже спрощено своїми словами.
Реформи більше всього гальмує середня та нижча управлінська ланка. Змінити її нема на кого - усі часи Незалежності ми мали від'ємний відбір коли на заміну хріновим посадовцям приходили ще більш хрінові. Держслужба НЕ престижна. НЕ високооплачувана, тому кращих спеціалістів вигрібали наші олігархи, державі залишалися "огризки".

Нам пропонують прийняти "Програму підготовки та перезавантаження Держапарату". Створити ВИКЛЮЧНО силами союзників які готові прийняти нашу молодь на навчання, конкурсні комісії по відбору. інакше наші "відбірники" насують у учні виключно "блатних" за чималенькі гроші. Молодь буде навчатися у кредит який згодом буде списано у випадку коли випускник відпрацює на Держслужбі 15 років. Якщо він не захоче працювати - буде впроваджена прогресуюча ставка. Уряд України підписує з урядами Держав які приймуть людей на навчання договори у яких, зокрема, будуть зобов'язання не надавати ані роботу. ані притулок учасникам Програми у випадку якщо вони не збираються повертатися в Україну.

Протягом восьми років планується повністю перезавантажити держапарат, а саму Програму підготовки кадрів зробити перманентною, тобто діючою на період до 25 років, з тим. щоби "зробити сталою тенденцією оновлення та зростання професійного рівня державного апарату виконавчої влади усіх рівнів", Фінансування Програми - гроші донорів.

2. Судова Реформа.
Вона з диким скрипом стартувала після прийняття Законів про ВКС та ВСРП.
На цьому напрямку американці пропонують на рівні Конституції обмежити строк повноважень суддів та суддівський імунітет. Міжнародні члени конкурсних комісії по відбору мають виключне право голосу при затвердженні призначень. На період до закінчення впровадження Реформи судова гілка влади не може набути право автономії.
Взагалі, з цим буде дуже важко. Треба змінювати закони. в першу чергу Конституцію. Існує велика кількість юридичних підводних рифів котрі доведеться майстерно обходити, тому американці пропонують надати Україні "Всеоб'ємну юридичну допомогу при підготовці необхідних для впровадження Реформи законопроектів". Фінансування - донорське.

3. Реформа сектора Безпеки.

Прискорений (після закінчення бойових дій) перехід на стандарти НАТО у військовій та політичній частинах. Як і у частині з впровадженням "Реформи Держуправління" відправка кращих командирів усіх ланок на навчання у військові виші США Держав-союзниць. Відбір - виключно силами військових Держав-союзниць. Значне підсилення громадського контролю над діяльністю "силовиків". Перегляд та чітке визначення повноважень БЕБ. ДБР, СБУ. СВР, ГУР, МВС, Генпрокуратури, вдосконалення правової регламентації їх діяльності. Фінансування - донорське.

Щось тільки почав, а вже забагато вийшло... Якщо панство буде мати бажання, напишу ще один допис з "Американським баченням" майбутнього нашої Держави. Хоча допис нудний, думаю, що другий вже ніхто не захоче. ))) Ввечері буде "Їбенея".

P.S. F-16ті вже мали досвід збиття двох крилатих ракет Х - 101 наприкінці червня - працювали три літаки. Під час майбутньої масованої атаки бидла вони будуть задіяні "У достатній кількості", Тримаємо кулаки. Дай Боже майстерності та вдачі нашим льотчикам та особовому складу ППО. Все буде більш - менш добре, наскільки це можливо під час війни. Тримайтеся.
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%