Сообщение #2613041 Просмотреть на стене →

БАНДЕРІВЕЦЬ НА СЛУЖБІ ДЯДЕЧКА СЕМА:
НАБОЛІЛЕ.

Написав перед світанком допис. Майже весь видалив... Знову написав, зараз знову відредагував. І як написати те, що болить та не дати бидлу привід зловтішатися - я не знаю. Спробую все ж таки якось донести людям реальність.

Відбулися переговори Головкома Сирського та Голови Комітету Начальників Об'єднаних Штабів Брауна. Питання робочі - підготовка особового складу та озброєння нових бригад ЗСУ, відновлення старих, підготовка спеціалістів з обслуговування наданих у найближчому майбутньому систем ППО та взагалі озброєнь, визначення актуальних потреб ЗСУ. Ну і дві теми які мене особисто рвуть на клаптики.

Вже більше місяця при нашому Генштабі працює група американських радників від Пентагону та відомства Брауна, я дуже радів що вони прибули, писав про це, та мав надію на те, що вони нарешті переберуть частково на себе функції, які погано виконують наші військові керівники Вони займаються "Забезпеченням логістичного ланцюга постачання озброєнь" та "Підготовкою плану майбутніх контрнаступальних заходів" ЗСУ. Так от, по офіційному релізу "Генерал Браун стурбований заявами членів групи про фактичне ігнорування українськими спеціалістами їх порад та скритий спротив необхідним змінам у керуванні військом". Це те, чого я боявся більше всього...

Після заміни Резнікова та Залужного на Умерова та Сирського Президент обіцяв союзникам "рішуче оновлення керівного складу ЗСУ, просування на керівні посади командирів, чиї підрозділи проявили себе у боях, боротьбу з корупцією у МО" та багато чого іншого-красивого. Результати НЕ позитивні. МОУ по факту напівдієздатне на чолі з вкрай посереднім, зі слабою професіональною підготовкою та неефективним менеджером. Військо завмерло у совдепі і фактично є копією російської армії з рідкими виключеннями, а вища військова каста зацементувала практично усі щілини які можуть "пустити свіжу кров" у свої ешелони. Я не буду писати про порядки у війську - усі мають там рідних, близьких та побратимів. Ситуація невтішна і тенденцій до покращення доки ще не має.

Окрема тема - "Підвищена активність та зростання ефективності роботи російської агентури в українському тилі". Американці стурбовані "Зростанням рівня втрат наданих союзниками техніки та озброєнь від ракетних обстрілів по базах зберігання у складі логістичного ланцюга" і пропонують підсилити контррозвідувальні органи України спеціалістами спецслужб союзників.

Генерал Браун буде ініціювати створення програми навчання український військових у вишах США і буде рекомендувати голові Пентагону Остіну та очільникам Розвідспільноти США ініціювати створення подібних програм на своїх напрямках.

Знаєте, мені сумно. Ми фактично втратили час з 16го до 24го - відновлена з 14го року радянська армія залишилася радянською з радянським по суті офіцерством вихованим на рядянській військовій доктрині. Реформувати армію зараз, відправити кращих командирів навчатися у США, Францію та Німеччину - нереальне завдання. І здобувати нам результат з тим, що ми маємо. Не заміниш усю нашу верхівку на американську, а перша "у своєму праві" і просто подумки посилає у дупу "зажраних американців які ні хера не шарять у наших реаліях" і на практиці ігнорує їх рекомендації. Генерал Сирський пообіцяв розібратися зі скаргами американців та вжити заходів які припинять ганебну практику ігнорування". І я б повірив у щирість його заяви якби не одне заперечення.

Я боюся що в результаті ми отримаємо у війську не оновлення, а те, що коїться у вищому керівництві Держави. А саме - заміна і без того посередніх професіоналів на ще гірших, але більш лояльних особисто Президенту, те, що коїться увесь час за каденції Зеленського. Останній в принципі не має професійної "лави запасних", але вперто тасує колоду "шісток" у надії що вони якимось дивом перетворяться якщо не на козирні, то хоча б на валетів. А так не буває - кожні зміни ініційовані Президентом призводять виключно до погіршення ситуації. Жодного позитивного прикладу. І новий склад Кабміну його працездатність як мінімум не підвищить.

Я не знаю - нащо я це написав, чесно. Воно просто болить і все. Війну ми

Війну ми не програємо - нам це зробити просто не дадуть, як жалівся лукашенко путіну. Але виграти її на нинішньому етапі зі звільнення всієї своєї території неможливо. Я щиро не розумію людей які всерйоз аналізують публічні "мирні" заяви путіна - ви ж знаєте що він бреше як дихає майже у кожному своєму слові. Його слова на публіку про "Стамбул", про "припинення вогню" та про "реалії" - пропагандистський білий шум. Насправді воно знає реальний стан справ і шукає вихід з війни. На полях Саміту ШОС путін переконував Сі та інших що війна закінчиться цього року. А він пречудово знає, що до кінця року жодних оперативних успіхів у росії не буде, а у нас теоретично вони бути можуть. Тому... Тому не впадаємо у зраду та зневіру - війну не буде програно. Залишиться Незалежна Україна, не буде тут влади хуйла та мерзенного російського бидла, а от якими ми будемо після війни - вирішувати вже нам на виборах. Країна, наше військо, да абсолютно все потребує докорінного оновлення. У наступному дописі я розкажу - що роблять та пропонують робити союзники заради виховання нової управлінської еліти в Україні, причому за свій рахунок, ну а про військо та про спецслужби я вже вчерне написав. А доки - допомагаємо ЗСУ останнім, готуємося до виборів вже зараз, чекаємо на наш Контрнаступ та на перемир'я, а про торги навколо його умов я буду інформувати постійно.
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%