Сообщение #2611422 Просмотреть на стене →

WE WANT INFORMATSON - 35.

Ранок почався - весело - бидло намагалося знищити 16ті на двох літовищах. Один приліт. Без наслідків. Без подробиць.

Україна відмовилася обговорювати мораторій на удари по об'єктах паливно-енергетичної галузі . Відповідну заяву Президента США передано російській стороні. Тут э цікавий нюанс. Акумульовано коштів на відновлення енергетики від різних донорів майже на 2.7 мільярди доларів. Левова частка - гроші США, але вони залишаться у абсолютній більшості у Штатах - там будуть виготовляти обладнання для нашої енергетиці. Наскільки мені відомо, інші донори теж практикують подібний підхід. МінЕнерго США спільно з КабМіном України провело аудит пошкоджень у енергетиці і спланувало графік відбудови - розбудови нових об'єктів. Висновок - у найгіршому випадку відключення для населення взимку будуть у форматі 16 на 8, де 8 - білі часи. Середньозважений прогноз, враховуючи дуже суттєве посилення ППО до осені - 12 на 12.

Тепер щодо застосування ракет ATACMS по території рф. Триває медійна плутанина з вкидами з "анонімних українських джерел". Фігурує навіть версія з забороною США на удари по російським аеродромам. Відповідально заявляю - це БРЕХНЯ. Про це завуальовано заявив Салліван. США не забороняють бити на повний радіус дії, але по узгодженню з Комітетом Начальників Об'єднаних Штабів. Скажу більше - за останній тиждень сформовано перелік об'єктів удари по яким не потрібно узгоджувати. Але...
Але "українські анонімні джерела" які жаліються "на невизначеність" у цьому питанні елементарно маніпулюють інформацією з подачі вищого керівництва України. А наш Президент вимагає від США "публічної зрозумілості", тобто оголошення подібного дозволу. США по зрозумілим причинам відмовляються подібний дозвіл оголошувати. Чим закінчиться це протистояння - не знаю, гадати не хочу. Позиція Президента зважена та зрозуміла. - він бажає "підв'язати" США розголосом дозволу. АП Байдена ж не бажає "неконтрольованої ескалації", а тому практикує підхід - "ви вшараште, а ми подивимося на наслідки, а потім зробимо крок вперед та оголосимо формальне рішення". Загалом тут питання - "!шашечки чи їхати"? Думаю американці свій обережний підхід таки "продавлять".

США офіційно привітали рішення Південної Кореї про перегляд підходу щодо надання Україні зброї. Першими буде поставлено системи ППО та снаряди. Строки поставок уточнюються, але США лобіюють "якомога швидку передачу озброєння". Але тут є проблема - навчання спеціалістів для обслуговування систем. Воно по узгодженню сторін буде вирішено у найближчі тижні.

Заступник голови Держдепу Басс провів низку зустрічей з вищим керівництвом України. Підсумки.
Україну у наступному році чекає "суттєве, можливо дуже суттєве" скорочення надходження інвестицій та прямої бюджетної підтримки" якщо не будуть продемонстровані успіхи у боротьбі з корупцією у вищих ешелонах влади".
США не підтримують прискорене надання запрошення Україні до членства у НАТО і рекомендують "здійснити увесь обсяг політичних та військових реформ та повною мірою скористуватися у цей час безпековими гарантіями наданими урядом США".
На зустрічі з Президентом Басс обговорював "поріг для початку переговорів про перемир'я", Президент "поступово стає на шлях реального сприйняття дійсності" і "абсолютно не виключає переговори з рф щодо завершення бойових дій у наступному році". Але він проти прямих переговорів з росією - вони, на його переконання, повинні здійснюватися через міжнародних посередників для більшої легітимізації майбутніх домовленостей".

Все. З завтра переходжу у режим мінімальної присутності. Тримайтеся. З 10го липня. канал буде працювати у старому режимі.
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%