Сообщение #2604580 Просмотреть на стене →

ВІЙНА ТА МИР. ВІЗИТ НАГЛЯДАЧІВ.


 Відпочити від каналу не вдається категорично. Після 13го ще на тиждень відгули візьму. Багато новин, дати повинен. 


 Київ відвідала трійка американських наглядачів - Пріцкер, Сінгх та Л'юіс. У кожного була своя місія. 


 Пріцкер  привезла план залучення американських інвесторів у відбудову України. США готові надати своїм бізнесменам кредитні гарантії у випадку якщо вони увійдуть в Україну. По факту - американці вважають що до 75ти відсотків наданих на відновлення України американських грошей повинні залишитися у США - Україна отримає лише 25 відсотків від загального обсягу та й ті будуть під над прискіпливим наглядом американських перевіряльників. Президент не проти такого розподілення, але вимагає "самостійності" у визначенні пріоритетів та у "тендерній політиці уряду". На такі умови на погодилася Пріцкер - без американського контролю грошей не буде. Пані наглядач ще нагадала Президенту про його обіцянки щодо Судової реформи і вчергове повторила - без прогресу у цій сфері гроші не прийдуть. Президент пообіцяв надати відповіді на американські пропозиції після консультацій з НБУ та Кабінетом міністрів.   


 Голова Ексімбанку США приїхав домовлятися про умови надання кредиту від США  для забезпечення бюджетної підтримки України та гуманітарних питань. Ще раз нагадую - Україна може отримати безвід'ємну військову допомогу, а "цивільну" ми майже напевно отримаємо як кредит. Тут доволі ясно - Президент погоджується на умови безвідсоткового та позачасового кредитування під заставу російських арештованих активів у США. Банкір же вимагає "розпису" повернення. Тобто - зростає ВВП України вище 7 відсотків у рік  - повертайте частину грошей. Домовилися домовлятися - на зустрічі був наш голова НБУ. 


 Заступник Саллівана Сінгх приїхала з самою неприємною місією - вона вимагала від Президента "чіткої та ясної відповіді - на яких умовах Україна погодиться на перемир'я з росією"? Тут на щастя є консенсус - після звільнення Херсонської та Запорізької областей Президент готовий обговорювати перемир'я "з представником путіна" при посередництві США. Сінгх привітала "здоровий прагматизм Президента", 


 Тепер про те, про що я писав чотири рази - Україна не отримає грошей доти, доки Білий дім не визначиться зі стратегією США у нашій Визвольній війні та чітко не відповість - що він вважає Перемогою України. Позавчора у Конгресі тортури від зокрема сенаторів прийняв голова Пентагону Остін. Одразу кажу - вийшло паскудно. Він не зміг відповісти на питання - "Коли закінчиться війна"?, та - "Що Білий дім буде вважати Перемогою України"? Натомість конгресмени бажають бачити чітку стратегію - яких результатів можна та реально отримати Україні на полі бою. Нічого конкретного окрім "Зеленський вирішувати буде" та "Я вірю у Перемогу України" законодавці не отримали. Йому прямо заявили, що "Війни заради війни" не буде і гроші на такий розвиток не дадуть.  Паскудно. Має надію що після вчорашніх переговорів Сінгх та Президента АП Байдена зможе більш чітко визначитися з цілями та переконати конгресменів виділити нам допомогу. 


 А загалом... Все більш-менш зрозуміло. Як сказав вчора Байден - "Війна наближається до завершення". Після звільнення Півдня, а це реальне завдання, війна буде заморожена. І постане питання відбудови та розбудови України після загальних виборів. І нам вирішувати - чи буде у Раді моногівно, чи перемішане зелено-маруново-червоне гівно, чи будемо обирати Президента з двох чи більше сортів різнокольорового гівна? Маю надію що до тієї пори справа створення реальної партії західного типу зрушить з місця і ми нарешті будемо мати альтернативу отій суцільній вигрібній ямі яку дехто з дурних очей обзиває українським політикумом. 
 
+1
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%