Сообщение #2604218 Просмотреть на стене →

Cy
🇬🇧Британці у всій красі демонструють кращі тонкощі політики «батога і пряника» на прикладі США

Вчора вдень тільки-но написав, що щоб посилити тиск на США британці можуть почати кооперацію з Парижем, щоб демонстративно протиставити «британо-французький підхід» тандему США/Німеччина.

➡️ А вже ввечері міністр МЗС Великої Британії та Франції зробили спільну заяву на якій наголосили, що всі союзники мають зробити більше для перемоги України 🇺🇦

 «Якщо Україна програє, ми всі програємо. Ціна нашої нездатності підтримати Україну зараз буде набагато більшою потім». Міністри зазначили, що московія має зазнати «поразки».

❗️ Але дивитись треба не на слова, а на сам факт дії.

➡️ Британці показово провели цю пресконференцію перед візитом Камерона до США, щоб продемонструвати американцям наслідки, і до чого готовий Лондон. Лондон готовий закривати «регіональні гештальти» з французами, щоб протиставити свій тандем амеракано-німецькому в питаннях рівня підтримки України.

Іронічно, що американська геополітика часів Рейгана дуже сильно працювала над тим, щоб британці із французами закрили свої «історичні гештальти», але тоді в американців не вийшло, а схоже вийшло тоді, коли США демонструють вищий пілотаж безхребетності.

⏩ По факту це дуже сильна дипломатична демонстрація, що британці  готові протиставити свій вплив американському. І почати відсувати американців від лідерства в Європі, у тому числі в НАТО.

Британці демонструють, що за необхідності готові доєднатись до французів, навіть змиритись з фактом другої скрипки, якщо США не задовольнить допомогу Україні за результатом візиту Камерона.

Лондон 🇬🇧 і Париж 🇫🇷 готові кинути виклик Вашингтону і Берліну. І перспективи зібрати по Європі «сміливих» у Лондона та Парижа зараз високі як ніколи. Якщо Лондон і Париж фактично почнуть це робити — це означатиме втрату Вашингтоном впливу на європейські процеси та певний розкол на «сміливих» і «деескалаторів».

Насправді слова тут були не важливі. Навіть якби Камерон і його французький колега С. Сежурне просто разом вийшли й мовчки, без жодних заяв кілька хвилин постояли перед журналістами – у Вашингтоні б зрозуміли натяк в «британському стилі».

Британці готові висадити справжній дипломатичний десант, щоб прорвати кола оборони американського ізоляціонізму.

➡️ Камерон і його дипломатична свита будуть «батогом», який на цій неділі поїде розповідати Джонсону, Білому Дому і республіканцям не тільки про пакет допомоги (це Лондон покладає на США за замовчуванням), а скоріш за все буде розмова за «кардинальну зміну підходів щодо війни в Україні» і встановлення чітких цілей ⛳️ як перемога над московією. У разі якщо США ігнорують — Велика Британія розпочинає свій шлях, який США не сподобається.

Британський Борис Джонсон буде «пряником», який теж цього ж тижня має поїхати в резиденцію Трампа пограти в гольф, під час чого Борис буде переконувати зняти блок з допомоги Україні (раніше писав про особисті, дуже дружні відносини Бориса Джонсона та Трампа).

Цей тиждень буде найпотужнішою спробою «британського, дипломатичного бомбардування». Британці настільки зараз напружують всі «дипломатичні ниточки», що два непримиримі вороги як Борис Джонсон та Камерон, готові скоординувати зусилля задля допомоги Україні.

P.S. Нагадаю, що Джонсон фактично похоронив прем’єрську кар’єру Камерона, тому їх британські консерватори наодинці в одній кімнаті не тримають, але заради України два впливові британські консерватори увімкнули «синхрон».

Можна зациклюватись на багатьох зрадах (які безсумнівно є), але варто інколи підіймати голову і дивитись на те, що заради нас роблять й інші…
 
+1
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%