Сообщение #2604104 Просмотреть на стене →

Спочатку Хаймарс. Потім пускові Петріота. Потім два вертольота. Вчора втратили два Буревія в Харкові, що стояли буквально поряд. І знову та сама зв'язка - умовний Суперкам+Искандер-М або Торнадо-С. Відео я знову постити не буду, бо це наші.

Ну захотілось пацанам зупинитись на 10-15 хвилин, піти капучіно замовити та хот-догом заїсти, з ким не буває. Якби хоча б в когось з розрахунку були детектори радіочастот, щоб знати про наявність дронів над головою, то ніхто б не зупинявся, де попало, а якщо і зупинявся, то розосереджувався, щоб зменшити можливі втрати не тільки в особовому складі, а й в техніці. Я вже писав, пишу ще раз - по1, росіяни прокачали свій розвідувально-ударний контур, і тепер їхні розвідувальні та ударні дрони літають не на 10-20, а на 30-80 км і перші дзвіночки були ще восени, коли вони били дронами по літаках на аеродромі за 80 км від лінії фронту, але ніхто з того висновків не зробив. Ну а по2, вони суттєво скоротили час між виявленням і безпосереднім нанесенням удару. За рахунок вибитих сил і засобів ППО та РТВ в останні кілька місяців, тепер їхні розвідники висять над Одесою, Миколаєвом, Запоріжжям, Кривим Рогом, Харковом, Сумами та іншими містами майже 24/7 і оці подвійні удари є прямим тому доказом - вони б'ють вперше, дивляться на результати і за необхідності кидають ще. Між першим і другим ударом минає від 10 до 20 хвилин - тобто в оперативній готовності вони постійно мають свої засоби виявлення та ураження і за першої потреби користуються цим.

Ви думаєте чому Віталій Кім закликав містян не вдягати камуфляжні речі та військову форму у Миколаєві та області та не пересуватися містом на автівках, схожих на військові машини? Саме через те, що для нас під'їзд житлового будинку - це під'їзд житлового будинку, а для дебілів по ту сторону Орлана/Зали/Суперкама, які побачать, що хтось на темно-зеленому пікапі заїхав у двір та по формі зайшов у будинок — беззаперечний доказ, що там "штаб ілі располага французкіх найомніков" і за кілька десятків хвилин відправлять туди Искандер.

Детектори дронів мають бути в розрахунках. Нема? Треба мати зв'язок з РЕР та ППО, які бачать обстановку навколо. Потрібно вчитися на цих випадках та оперативно змінювати свою тактику застосовування, бо це вже не випадковість і не прикре співпадіння - це системний підхід через наш баг в оснащенні та самому сприйнятті загроз. У здатності Росії наносити удари по високомобільних цілях більше не повинно бути сумнівів - це вже не російська армія зразка 2022 року. Вони вчаться, адаптуються та активно розвиваються, а ми реагуємо на це (поки виходить, що - ні). А має бути навпаки.

Це буде продовжуватись доти, поки люди не почнуть думати головою і не вичікуватимуть, що це зробить хтось за них самих. Це ваше життя, але прилітає не тільки по вам, а й по вашим побратимам. Це втрати в тому числі і техніки, якої в нас менше, ніж у ворога. Я розумію, що держава в нас погана, повільна та бюрократична і її не вистачає, щоб закрити всі потреби. Але ви ж самі можете оцінювати можливі власні ризики та писати про потреби в соцмережах чи звертатися до відомих БФ чи окремих волонтерів. Треба якось змінюватися, бо втрачаємо там, де могли б не втрачати.

Цікаво, в результаті розслідування вже цього випадку теж буде заявлено, що "хтось з особового складу поставив собі месенджер Signal"?
-------------
Один буревій точно
 
+1
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%