Сообщение #2604006 Просмотреть на стене →

У виданні The Washington Post вийшла стаття "Коли один із провідних республіканців каже, що російська пропаганда заразила Республіканську партію".

▪Під час першого розслідування імпічменту Дональда Трампа у 2019 році колишній помічник Трампа з національної безпеки Фіона Хілл виступила з незвичайним проханням. Сидячи перед республіканцями в Конгресі, вона благала їх не поширювати російську пропаганду. Республіканці в комітеті обур лися і почервоніли від припущення, що вони були провідниками російської дезінформації, але Хілл відмовилася відступати від своєї заяви.

▪ Через п'ять років республіканці починають визнавати і більш відкрито боротися з тим, що в їхніх лавах відбуваються подібні речі.

▪Найбільш яскравий випадок стався цього тижня. В інтерв'ю Джулії Йоффе з Puck News не хто інший, як Майкл Маккол — голова Комітету із закордонних справ Палати представників від Республіканської партії — прямо заявив, що російська пропаганда «заразила неабияку частину бази моєї партії». А це дуже гучна заява.

▪ Маккол припустив, що в цьому винні консервативні ЗМІ. «Є ще декілька нічних розважальних шоу, які, схоже, крутять, як на мене, російську пропаганду — і вона майже ідентична (тому, що говорять російським державним телебаченням) — у нашому ефірі», — сказав Маккол.

▪Він також навів приклад «людей, які читають різні видання, присвячені теоріям змови, які просто не відповідають дійсності, і вони фактично моделюють російську пропаганду».

▪На запитання, про яких республіканців він говорив, Маккол відповів, що це «очевидно», після чого співробітники втрутилися і попросили, щоб розмова не записувалася.

▪Ці коментарі – найзначніші на сьогоднішній день, що озвучені представниками Республіканської партії, але вони не єдині. Безвихідь, до якої зайшла партія з питання про фінансування України — у поєднанні з нещодавнім дивним просуванням Росії Такером Карлсоном і коментарями Трампа, що він не захищатиме союзників по НАТО від Москви — очевидно, змусив республіканців замислитися про своїх колег та союзників. І в партії припинили ховати голову у пісок від цієї проблеми.
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%