Сообщение #2603513 Просмотреть на стене →

🍁 Politico: Захід придумав, як зберегти постачання озброєнь Україні під час повернення Трампа до Білого дому.

Зокрема, США та інші західні країни планують перевести під контроль НАТО контактну групу з питань оборони України (формат Рамштайн). Ініціатива покликана допомогти зберегти постачання зброї Києву у разі виграшу Трампа.

Обговорити поступовий перехід групи під контроль НАТО планується на зустрічі глав МЗС країн альянсу у Брюсселі 3-4 квітня. Завершити цей крок, за інформацією видання, мають на липневому саміті НАТО у Вашингтоні.

⁉️Про що це говорить? Про те, що члени Альянсу практично впевнені у тому, що Трамп стане перешкодою для постачання зброї Україні. Тому до президентських виборів у США вони намагаються максимально вивести з-під юрисдикції Білого Дому питання постачання зброї Україні. Мало того, у цьому процесі наразі бере участь і адміністрація Байдена. У цьому ж ключі знаходиться й ініціатива про виділення Україні 100 млрд. дол. США, яку також хочуть затвердити до американських виборів.

❗️Хай так, і це непогано, бо я взагалі думав, що країни-члени НАТО будуть мовчки очікувати можливої перемоги Трампа, а потім вже вирішувати, що робити. Так що це гарна звістка. А якщо на липневому саміті - у рамках тих же страхувальних заходів - Україні ще й нададуть статус кандидата у члени Альянсу, то програма-максимум на цей рік у міжнародній площині буде виконана.

🤷‍♂️ Одне АЛЕ. Наше Міністерство закордонних справ виявляє настільки мало ініціативи у даному контексті, що цьому дивуються всі співрозмовники, с ким я мав бесіди стосовно перспектив членства України в НАТО. Штурхніть там хтось паличкою Кулебу, а то цей міністр, маючи зарплатню навіть більшу, аніж міністр оборони, щось не дуже ловить мишей. Чи ловить гав. Не знаю.
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%