Сообщение #2602868 Просмотреть на стене →

Ну таке. Нафіга писати про татар?

🍁 Цікавий текст (одразу попереджаю - він з відкритих джерел), нібито, від французьких спецслужб із описом роботи диверсійного підрозділу Головного управління розвідки міноборони України (ГУР) «Шаман»:

💬 «Шаман» веде таємну війну в самому серці Росії, виконуючи розвідувальні операції, цілеспрямовані вбивства та руйнування промислової інфраструктури. Їхня остання відома операція 11 лютого була націлена на нафтовий термінал на березі Волги у Волгоградській області, оскільки Київ прагне підірвати промислову інфраструктуру і, як наслідок, російську економіку.

Бойовики проникають на територію Росії морем і суходолом, часто використовуючи ті ж сухопутні прикордонні маршрути, які десятиліттями використовувалися місцевими українськими контрабандистами вздовж найбільш проникних ділянок трьох кордонів між Україною, Білорусією та Росією, розташованих між лісовими районами Орла.

Бойовики «Шамана» подорожують Росією фальшивими документами і спираються на велику мережу сплячих агентів. Ця мережа в основному складається з осіб з подвійним громадянством, що проживають у Росії, а у разі операцій ГУР у Криму вони часто є членами тієї частини татарської громади, яка не погодилася із входженням Криму до складу Росії.

Усі співробітники підрозділу російськомовні. Наразі спецпризначенці «Шамана» беруть активну участь у координації ударів БЛА по чутливих промислових об'єктах. Вони встановлюють наземні GPS-маяки і висвітлюють маршрути ударів, щоб спрямовувати дрони, що дозволяє їм обходити російські системи РЕБ.

Члени «Шамана» також збирають розвіддані про потенційні майбутні цілі, допомагаючи оцінити заходи безпеки на деяких важливих об'єктах інфраструктури та нових виробничих лініях оборонної промисловості, які нині зазнають серйозної реорганізації. Росія перетворює багато торгових центрів на заводи з виробництва БЛА, як, наприклад, у місті Іжевську.

Диверсанти «Шамана» також відповідають за захоплення секретних матеріалів якомога ближче до лінії фронту. Остання з них, захоплена 24 січня — це система боротьби з БЛА «Репелент-1», яка також викликає інтерес західних експертів з радіоелектронної боротьби.

«Шаман» також бере участь у цілеспрямованих кампаніях із вбивств російських офіцерів та зрадників. 3 лютого підрозділ напав на російського офіцера Олега Стегачова, який був членом екіпажу бомбардувальника Ту-95МС, який базувався на російській території в Енгельсі. Подібні операції "Шаман" проводить і на Кримському півострові.

🔥 Ібаште їх, хлопці!

©️ Джерело: Militarist.
 
+4
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%