Сообщение #2601420 Просмотреть на стене →

🍁 Дам невеликий інсайд для нашого закритого чату.

Якщо ви помітили, за останні пʼять днів риторика Трампа дещо змінилась на користь України (якщо промоніторити новини, самі знайдете).

Тут справа ось у чому. З Європейських політиків на Доні найбільший вплив мають дві особи - Орбан та Джонсон.

І якщо перший був декілька днів тому відряджений до флоридського маєтку путіним (бо путін за день до цього мав неоголошену бесіду off-the-record з Орбаном), то Джонсон був направлений до Трампа за ініціативи Трансатлантичної спільноти.

І хоча Доні продовжує вихваляти свого протеже Орбана, аргументи Джонсона почав сприймати більш адекватно, ніж раніше.

Саме тому Джонсон через декілька днів знову відправляється у Флориду для того, щоб вже вдруге за цей рік зустрітись з Трампом саме напередодні голосування Конгресом української допомоги. Це станеться, можливо, ще до кінця березня.

Нам пощастило, що проукраїнський Джонсон (ну, майже як Маккейн) дуже давно знає Трампа особисто і свого часу консультував його з низки міжнародних питань.

Таким чином, я майже впевнений, що допомога Україні буде успішно проголосована у Конгресі з деякими змінами попереднього проекту: 20-30-40 (максимум) млрд нам дадуть безвідплатно, решта - ленд-ліз з умовами компенсаторних відчуждень з боку України. Скоріш за все, із заморожених активів московського улусу путінської орди.

Найбільші профіти місї Джонсона у тому, що цей фінансовий рік не стане кінцем війни у тому сенсі, в якому нам хотілось би. Тому вірогідний прихід до влади Трампа у наступному році може обернутись своєрідним перетягування канату - з одного боку Орбан з путіним і Сі будуть вдувати йому у вуха необхідність поступового перекриття кисню Україні з метою спонукати її до переговорів з Кремлем, а з другого - Джонсон енд НАТО, навпаки, тиснутимуть на нього з метою передачі Україні тих літаків (і не тільки Ф-16), які у ПС США повинні бути замінені більш сучасними машинами. Плюс ракети 300+ (мрії-мрії…))

Це я до того, що особисті звʼязки продовжують грати у політиці дуже значну роль, і якщо все вийде, то ми багато у чому будемо вдячні саме Джонсону. Особливо на тлі того, що Трамп терпіти не може Шольца, а до Макрона ставиться упереджено.

Так що (якщо) найблищі 2-3 тижні знайдуться республіканські голоси (але це точно буде не МАГА)) на підтримку потрібного нам законопроекту, то це у великій мірі завдяки кулуарній дипломатії не Єрмака з компанією, а саме старого, доброго Джонсонюка. Та ще й на пару із Залужним. Неперевірену інформацію про те, що британська сторона, мовляв, не погодила його агреман (це маячня, технічно підготовка всіх процедур займає не менше місяця) вже якісь добродії ширять інтернетом.

У квітні очікую тактичний перелом на нашу користь і поступову стабілізацію фронту. Кордони 91-го традиційно не обіцяю, але ніхто з міжнародних партнерів нас поки не кинув, і ніхто знищити державу не дасть.

P.S. Що стосується Байдена, то у нього є певний шанс виграти вибори, але Джонсон нас підстраховує на випадок протилежного результату.

🇬🇧 London is the capital of the Great Britain. Good morning, everybody!

Шарп
 
+2
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%