Сообщение #2600520 Просмотреть на стене →

+Resurgam+
👤👤👤
🇯🇵 Військова підтримка від Японії  — діжка меду з ложкою потенційного дьогтю
 
Японія є важливим фінансовим, гуманітарним та інвестиційним партнером України. І ми все ближче стаємо до того, що Японія стане важливим військовим партнером. Тут за посиланням перелік статей про Японію, які є на каналі.
 
Схоже 15-го квітня ми всі дружно будемо казати «арігато гадзаімас». 
 
➡️ У цей день на міжурядовій конференції Японія має погодити процедуру кільцевого обміну ракет до Patriot зі США та, можливо, потенційні кільцеві колаборації з Європою (переважно Британію) щодо 155-мм снарядів. 
 
➡️ Схоже проблема сумісності японських 155-мм снарядів з британськими, можливо, була вирішена чи буде незабаром вирішеною. Японські видання зазначають, що уряд принципово для себе вирішив підтримати Україну не тільки фінансово. 
 
⛳️ Загалом мета міжурядової конференції на рівні прем’єра-президента погодити методологію як японський ВПК може бути залучений для мінімізації дефіцитного озброєння в США та певних країн Європи, щоб там за кільцевим принципом вивільнити озброєння, яке може бути надано Україні швидко зі складів.

Ну тепер до ложки дьогтю ⤵️

Конференція має бути успішною, бо інформаційно вона вже носить обриси «погоджувальної», але. ❗️ Але Японія знаходиться в глибокій урядовій кризі викликаною ланцюжком скандалів. Скандали, то окрема тема, але результатами можуть бути: розкол урядової партії, відсторонення прем’єра Кішіди та перевибори.

🇺🇦 Проукраїнський вектор, потенційна військова підтримка зараз тісно пов'язана з чинними урядовими силами Японії та постаттю Кішіди. Тому перевибори (поки їх немає, але потенційно можуть бути) несуть нам певні ризики, бо ізоляціоністська політична традиція, яка до цього домінувала в Японії понад півсторіччя, нікуди не ділась і представлена в різних силах.

За таких умов є дві оптимальні реакції для України:

▶️ 1. Оскільки ми не можемо впливати на внутрішні процеси Японії, то…

• По-перше, просто бажаємо стабілізації уряду Японії.
• По-друге, паралельно було б добре підкидати (з боку України) якнайбільше подяк Японії та особисто прем’єру Кішіді, щоб інформаційно збільшувати його об’єм міжнародних успіхів. 

Україна та наша політика через війну та фокус уваги дуже медійні, тому створювати інфоприводи вдячності Японії та Кішіді є найпростішою стратегією, яка поєднує «вдячність» та «підсилення» позицій партнерського до нас політика. Звісно це робити треба через іноземні медіа, за можливістю японські як Nikkei Asia.

▶️ 2. Поки ще перевиборів немає (може й не бути), то оптимально користуватись моментом та напрацьовувати якнайбільше договорів та домовленостей з Японією, бо хто-хто, а японці це ті для кого договір та домовленості на рівні особистої честі, незалежно були вони підписані при Кішіді чи новому уряді.

А краще поєднати перший та другий пункт і паралельно сподіватись, що японський уряд пройде період турбулентності й все буде добре без перевиборів.

 
+1
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%