Сообщение #2600356 Просмотреть на стене →

Лінч.

ГАРНІ ТА НЕ ДУЖЕ НОВИНИ.

Суперновина з Німеччини. Голова "Рейнметаллу" заявив, що його концерн побудує в Україні не тільки завод з виготовлення бронетехніки, але й ще три заводи - пороховий, снарядний та ППО. Перший завод вже будується, але є й погані новини - перший випуск новітніх танків "Пантера" та БМП "Мардер" зміщується у часі на 7 місяців. Причина - "тривала юридична невизначеність з земле відведенням та з визначенням частин власності засновників підприємства". Відповідальні в уряді за розробку документів були Камишин та Умеров.

Відбулися переговори он-лайн між Прем'єр - Міністром Шмигалем, міністром транспорту США Буттіджичем та радником Байдена Салліваном. Як нам довели, мова йшла про будівництво та ремонт існуючих автодоріг та про побудову фортифікаційних споруд в Україні.

Шмигать вкотре наголосив, що у України немає грошей навіть на утримання існуючих доріг - суми у бюджеті "абсолютно недостатні" для підтримання них у належному стані. Він висловився за прискорення укладання контрактів з американським бізнесом на розбудову української дорожньої інфраструктури. Буттіджич знову підняв питання потенційної беззахистності майбутніх американських інвестицій перед українською.корупцією і вчергове заявив про необхідність створення "жорсткої.правової бази для їх залучення".

Шмигаль розповів про розбудову фортифікаційних споруд в Україні після чого виникла "доволі жорстка суперечка". Якщо спрощено, то американці не розуміють одночасне будівництво споруд приміром у Києві де вони "навіть теоретично можуть знадобитися не у найближчій перспективі" та на кордоні з рф. Салліван наголосив, що США бачать у цьому "корупційну складову" коли гроші конче необхідні для побудові фортифікацій на напрямках реально можливого російського наступу розпорошуються на будівництво "не потрібних укріплень навіть у західних регіонах України". Шмигаль пообіцяв підняти це питання на Уряді та Ставці.

Ще одна не дуже гарна новина. Фактично заморожені після давнього, ще за часів "старого" МОУ підписання "Протоколу про наміри", переговори про побудову американськими кампаніями "Рейтеон" та "BAE SYSTEM" заводів в Україні. Знову та сама історія що й з "Рейнметаллом" - наша сторона хоче розділення долі власності 50 плюс одна акція американська на 50 мінус одна українська, янкі ж наполягають на 75 на 25. Це може стати випадком коли "жадность фрайера сгубила". Чисто від себе - якась херня. "Рейтеон" надає своє обладнання, комплектуючі, ставить свою систему ППО, Оборонпром же тільки надає майданчик та будує корпуси та й ті далеко не повністю за свої гроші. Як на мене, американська пропозиція обґрунтована. У квітні пройде черговий тур переговорів Камишина з американцями.

Ну і на останок. "Ви будете сміятися", але мера Київа Кличка не випустили в США. Причина - "Заплановані наради місцевої влади України за участі Президента та Прем'єра". Але Кличко таки поїхав до США, правда Володимир. Приймали його як мера, він зустрічався у Держдепі зокрема з керівником Східно-Европейського Відділу, з Салліваном, з Конгресменами та Сенаторами обох партій США.

Тільки не смійтеся, але він сподобався майже всім з ким він проводив переговори і наш шеф каже, що "Ми порадили йому обміркувати можливість розбудови власної політичної кар'єри". Якщо й Володимир "рване у політику", то я буду дуууже довго сміятися та гадати - а цього на якому компроматі ОПУ знищувати буде?😉

На сьогодні все. Гарного дня та гарних новин.
 
+1
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%