Сообщение #2598144 Просмотреть на стене →

ТРИ ДИВНІ НОВИНИ.

Якщо чесно, то я трохи в ступорі. Новини настільки дивні, що я досі маю сумнів що вони достовірні, хоча й отримані від американської.сторони яка жарти відверто не розуміє. See for yourself.

1. Президент Франції Макрон запропонував Президенту Байдену створити робочу групу з представників Держав - членів НАТО які згодні "розташувати свої підрозділи на території України поза зоною бойових дій". Мова йде про навчальні місії, підрозділи спецпризначення для охорони КОРДОНУ З РЕСПУБЛІКОЮ БІЛОРУСЬ та обслуговування наданих Україні систем ППО. Американська сторона прийняла пропозицію Президента Франції.

Що мене бентежить. Мені вчора ввечері накидали якихось білоросіян які так і казали - "НАТОвці стануть на кордоні з Білоруссю і все - більше нам хАхлов не дістати". Я щиро думав що подібний розклад ну дуууже малоймовірний. Тепер виходить що я був занадто песимістичним? Життя покаже, але вже п'ять країн погодилися на розташування своїх підрозділів "поза межею.бойових дій в Україні". Що цікаво - Польщі у цьому переліку немає.

2. Після того, як представник Ізраїлю в ООН назвав Україну "союзником", російська сторона попередила Єрусалим про те, що вона виходить з угоди по Сирії та, цитую, "МОЖЕ спільно з сирійською стороною боротися з діями ізраїльської.авіації у сирійському небі".

До цього демаршу російські системи ППО в Сирії прикривали тільки урядові об'єкти та війська не заважаючи Ізраїлю працювати по Хезболлі та інших проксі Ірану. Працювала система попередження про атаки яка, вочевидь, більше не працює. Тепер сама новина.

Ізраїль та США досягли попередньої угоди про випробування в Україні... мммм..., скажемо так - "новітніх систем ПРО та ППО без передачі їх українській стороні НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ". Якщо я все вірно зрозумів, обслуговувати ці системи будуть "привиди" Іцхака Рабина та Голди Меїр. А якщо ці системи добре спрацюють, то мова буде йти або про їх передачу Україні, або про спільне їх виробництво трьома державами. І якщо у нас з'являться "Хеци" (мрію) то тоді я реально літр рому вип'ю та у кіпі буду біля подільської синагоги всю ніч танцювати. Або взагалі у іудеї перейду. Бо тоді бидлячі ракети не над нашою територією сшибати будуть...

3. Я давно та вперто писав про те, що у Європі працює завод Укроборонпрому який, до минулої ранньої осені, випускав з готових вузлів, як вітчизняних, так і, переважно, союзницьких, крилаті ракети середньої дальності. Також я писав про те, що після випуску певної кількості подібних ракет їх випуск був заморожений бо одна Держава - виробник певних вузлів, заборонила застосовувати ці ракети ПІД ЧАС НИНІШНЬОЇ ВІЙНИ (!!!) побоюючись "можливої ескалації у відносинах з рф якщо остання отримає докази участі цієї Держави у виробництві цих ракет". Подробиць не буде, але оця Держава "задля збільшення далекобійних можливостей України" зняла свою заборону.

Одразу кажу, це не означає автоматом що завтра ці ракети полетять на москву, але... Але для їх застосування залишилося зняти всього одну заборону. Маю надію що її відносно скоро знімуть і вони скажуть своє слово у нашій воєнній кампанії.цього року. Дай Боже.

Гарного вечора. Буду намагатися "переварити" новини. І вам того раджу.
 
+5
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%