Сообщение #2598044 Просмотреть на стене →

Denis Pyatigorets

Військове

Пряма мова від ракетника ППО.

Мобілізували мене в середині 2022 року та відправили в ППО ракетником. Вже літали шахеди і нам сказали, що ми будемо з ними боротися. Ефективно. Але не сказали чім. Десь через тиждень до нас в располагу приперли комплекс С-125. Як виявилося – 1970 року випуску. Причому все, як годиться. Махіна пофарбована в 10 шарів, але не працює.
Стали ми її колупати, щоб вона запрацювала. Нічого не виходить. Бо хз, що це за зверуга така, її ніхто раніше не бачив. Через два місяці безуспішних спроб нашої команди, яка ракети бачила на плакатах військової кафедри, нам прислали якогось діда, який був ракетником на цих системах і знав, що до чого. З дідом робота пішла. І за якийсь місяць ця махіна запрацювала. Ну як, запрацювала – включилась! Чи працює вона, чи ні – ми ще не знали. Чекали шахедів та нашого зіркового часу.
І раптом, ось воно. Повітряна тривого. Та ще й команда «воздух». Це означає, що щось летить прямо на нас. Виявилося, що по нас (або по нашій располагє, або ми просто були на їх маршруті) пустили два калібри, які летять один за одним.
Паніки не було. Всі на своїх місцях. Дідо тисне якісь кнопки та перемикачі з зосередженням дивиться на блимаючі лампочки.
- Дідо, а ми Калібр зможемо збити? – питає один з наших.
- А что такоє Калібр? – не відриваючись від роботи питає дідо…
Пуск, ракета пішла. Вибух! Калібр знищено. Через секунду над нами проноситься другий Калібр та падає в чагарники десь в кілометрі від нас. Ми в шоці, дивимося один на одного, а потім всі на діда.
- Ну получаєца, сможем. – замріяно сказав дідо.
Виявилося, що наша перша ракета підірвала перший Калібр, а другий Калібр, що летів за ним, потрапив до зони осколків, які його пошкодили і він просто впав. Нашої радості не було меж. Ми написали рапорт нагору, і вже розмірковували, які нагороди нам дадуть.
Але нічо не дали. Порадили радіти, що догани не отримали. Чого? А все банально. Ми відрапортували, що система С-125 запрацювала та готова до бойового застосування, але під час боя з калібрами друга ракета в нас не запустилася через технічні проблеми. І за це нас насварили. Але ми все одно капєц які довольні, що завалили два модних дорогих Калібри однією ракетою, яка ровесниця війни Судного дня.

#історіязфронту
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%