Сообщение #2585667 Просмотреть на стене →

Cy
Німецький міністр розглядає можливість виключити/замінити США із ядерної безпекової складової Європи

Вчора пропустили цікаву статтю від міністра фінансів Німеччини, яка наробила галасу в США та змусила підключати Столтенберга (американське протеже) для виправдань.

➡️ Міністр фінансів Німеччини 🇩🇪 Крістіан Лінднер у своїй статті для німецького видання окреслив ідею: "Європа повинна заключити власний договір про ядерний щит". У статті міністр заявляє, що цей договір має бути "суто європейським" та виключати США.

На таку пропозицію Лінднера спонукало дві речі⤵️

• "не надійність США як партнера" (міністр політкоректно на це натякає, але прямо не називає);
• останні заяви Трампа, про це міністр говорить прямо.

💬 Німецькі та американські  видання повідомляють, що ідея про "окремий від США європейський ядерний щит" має зацікавленість у топполітикуму Німеччини, Франції та Польщі. Це означає, що країни готові збільшувати, або створювати власні ядерні арсенали, щоб компенсувати "виключення США".

➡️ В той самий час Столтенберг, ймовірно не без прохань американців, вийшов на спеціальний брифінг, де ідею про окремий ядерний щит назвав "небезпечною", яка розколює НАТО та закликав нічого не робити європейські уряди у тому напрямку. 

🗣 «У НАТО є ядерний засіб стримування (зі США), і це працювало десятиліттями. Ми не повинні нічого робити (окремий європейський ядерний щит), щоб підірвати це. Це лише створить більше невизначеності та більше простору для прорахунків і непорозумінь».

➡️ Але сам факт, що Німеччина, близький союзник США (після ВБ), вкрай пацифічна і трохи "ядерноперелякана" (німці позакривати/заморозити мільярдні будівництва всіх своїх АЕС через страх перед атомом) на міністерському рівні говорить про можливість створення окремого європейського ядерного щита (тобто, розглядається можливість набуття Німеччиною статусу ядерної держави) говорить про великі тектонічні зрушення у взаємовідносинах між Європою та США до яких призвів повний провал політики США щодо "управління конфліктами", слабка зовнішня політика та ненадійність як партнера.

P.S. Окремо Ліндер зазначив дуже важливо річ, особливо в контексті німців та їх психології: "«Дивіденд миру» минулого використовувався (після 2СВ), зокрема, для розширення соціальної держави. Зараз ми знаходимося на початку ери «інвестицій у свободу», тому потрібна зміна напрямку політики".

Під «інвестицій у свободу» міністр політкоректно заховав тезу "мілітаризація", щоб не травмувати частку людей із соціально розбещеною психікою. Міністр фінансів Німеччині приховано анонсує тезу про кінець епохи "соціалки" і початок епохи "штампування танків" для того, щоб зберегти свободу на континенті.

P.P.S А загалом ця заява тепер і від німців (це до британців (Камерон), поляків (Туска), балтійців, МВФ (голова організації)) це також елемент зовнішнього тиску на США в рамках якого, натякається про європейські наслідки для США у разі "зради України". Власне про цей колективний зовнішній тиск (непов'язаних політичних акторів з ризиками від реакції Трампа) як ключовий засіб вплинути на Конгрес США, я й акцентував неоднократно Вашу увагу і продовжу це робити.

І,так, ми дожились до того моменту, що німці вчать американців "бути сміливими".

Resurgam
 
+1
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%