Сообщение #2584601 Просмотреть на стене →

ДАВАЙТЕ ВИДИХНЕМО. Тепер поговоримо спокійно. Без істерик. Трагедії НЕ сталось. Так. Керівництво держави НЕВМОТИВОВАНО поміняло ХОРОШОГО Військового керівника на іншого, більш зручного для СЕБЕ. Чи думав хтось про ВІЙСЬКОВИЙ ІНТЕРЕС України при такій рокіровці? Найвірогідніше - ні. Чи призведе це до трагедії на фронті. Найвірогідніше - ні. Чи збунтується ЗСУ? Найвірогідніше - ні. Чи було це питання погоджене з Заходом? Думаю, там сказали: робіть, як знаєте - вся відповідальність на тому, хто прийняв непопулярне рішення.

Що кардинально зміниться? За великим рахунком - нічого. Все оточення Залужного звільнять. За принципом: хай гірший, але інший! Поміняють кількох командирів бригад. На фронті можливі тимчасові тактичні успіхи української сторони, які не приведуть до стратегічних змін. Чи дасть нам Захід обіцяні літаки, високоточні бомби і бойприпаси? Найвірогідніше - так. Як би це не було гірко усвідомлювати, але ми наразі для нього тільки відважний людський ресурс, а не рівноцінні партнери. Чи дасть нам Захід гроші, бо спорожніла не лише військова скарбниця, а й збереження пенсійного фонду? А оце вже не знати. Якщо підтвердяться цифри аудитів, котрі нарахували в МО України розкрадання на сотні мілярдів, то Захід просто не матиме аргументів, щоб продовжити наше фінансування.

Чи отримав Зеленський політичну вигоду від цієї заміни. Дуже мінімальну. Якщо генерала Залужного продовжуватимуть переслідувати, то він мимоволі стане очільником структури ( громадської чи політичної), яка спроможна буде його підняти на політичний Олімп. Якщо облишать в спокої - тоді це будуть не єрмаки і татарови! Вірити в їх милосердя - смішно.

Як поставились до заміни в ЗСУ? Серед моїх знайомих бійців - погано. Це різні напрямки і роди військ. Серед відгуків переважають оціночні судження, мова арго, а також грубі солдатські жарти, котрі свідчать, що наша мова найбагатша в світі, описи статевих збочень - найкалоритніші. Навіть, ті, хто має критичний погляд на діяльність Валерія Залужного, прекрасно розуміють, що Сирський - це аж ніяк не альтернатива Валерію Федоровичу, а лише фігура, яку в разі необхідності теж скинуть з ігрової дошки, єхидно поцікавившись: «А цей як тут опинився?»

Найцікавіше - це читати нині дописи прихильників Зеленського на його ж сторінці, де велика частка адептів просто кляне свого лідера за…зняття Залужного! І з фільтрацією дописів цих зелених повстанців вже не справляються ні адміністратори сайту, ні найняті вправні боти!

Переконаний: все буде Україна! А наша апатія і відчай - це та траншея, якою прокрадаються в тил наші вороги! А найнебезпечніший і найвіроломніший ворог - це якраз той, що заходить з тилу. Як вчив мене колись досвідчений піхотинець з позивним «Бомбер»: «На передовій ти або воюєш, або спостерігаєш». Отже - спостерігаємо…

Микола САВЕЛЬЄВ, ЗСУ, позивний «Волоцюга»
 
+4
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%