Сообщение #2584219 Просмотреть на стене →

Заслужений у минулому воротар, а нині тренер В’ячеслав Богодєлов розповів про те, як він Олександру Рибці допомагав пробитися до основи Динамо.
Український тренер В’ячеслав Богодєлов розповів, чи були у його тренерській кар’єрі випадки, коли він допомагав розкриватися голкіперам, на яких ніхто не ставив.

«Мені взагалі все життя було цікаво працювати із воротарями, у яких ніхто не вірив. Я їх захищав та намагався розібратися, чому усі на них поставили хрест?»

Спеціаліст поділився конкретною подібною історією:

«Олександр Рибка закінчив школу і перейшов до Динамо-3. Він трохи набрав вагу перед зборами, і на одному з тренувань пошкодив меніск, стрибаючи через бар’єри. Йому зробили операцію. Начебто успішно, але він через деякий час кудись пропав».

Також Богодєлов додав такі слова про Рибку в ті часи:

«Пройшов місяць чи два, дивлюся, ходить якийсь товстий дивак за парканом біля стадіону. Питаю: «Саня, це ти? Чого не приходиш?». Він: «Так, це я. Відновлююся». Я йому: «Приходь, будемо хоча б потрохи якось ловити», – сказав тренер в інтерв’ю «Українському футболу».

Наставник пригадав, як кар’єра Рибка пішла вгору.

«Спочатку Рибка на стільці в мене сидів та ловив у руки, потім з місця. Вийшло так, що він здорово себе проявив у Динамо-3, і його підняли нагору. Потім він дебютував за першу команду, вийшовши на «Сантьяго Бернабеу» замість вилученого Олександра Шовковського у грі проти Реала (1:5) у Лізі чемпіонів. Тоді йому Серхіо Рамос врізав ліктем, і він догравав матч зі струсом мозку».

Рибка під час кар'єри грав за київське Динамо, донецький Шахтар, турецьці Карабюкспор, Афжет Афйонспор, Болуспор, азербайджанський Сабаїл, латвійську Лієпаю, Металіст та Львов.
На даний м
омент голкіпер є воротарем київської Оболоні.

https://ukrfootball.ua/upl/divlyusya-khodit-yakiis-tovstii-divak-za-parkanom-bilya-stadionu-yak-trener-reanimuvav-kar-yeru-eksvorotarya-dinamo/
#Динамо #історія #Черкаси #VIVAVIVAУКРАЇНА
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%